2024. október 7., hétfő

Đoković szorosan tartotta a gyeplőt

Tévedtek a hitetlenek, amikor valószínűnek tartották, hogy az egy hónapja térdműtéten átesett Novak Đokovićnak a wimbledoni nyolcaddöntőben nagyon komoly gondjai lehetnek a fiatal dán Holger Runével, aki a múltban megmutatta, hogy egyenrangú ellenfele lehet a szerb teniszezőnek. Đoković hétfőn este egészen jól játszott, egyetlen breakalkalmat sem adott a dánnak, még rövid időre sem engedte ki kezéből a meccs fonalát, viszont négyszer is elnyerte Rune adogatását, és két óra játék után kiváló teljesítménnyel jutott be a negyeddöntőbe, amelyben az ausztrál Alex de Minaur lesz az ellenfele. Az alsó ágon a nyolc között még a Fritz–Musetti meccset játsszák.

Taylor Fritz 0:2-ről, öt játszmában oszlatta szét Alexander Zverev álmait az első Grand Slam-diadalról, De Minaur csaknem háromórás meccsen győzte le a francia Arthur Filst, majd a gallok gyönge napját a 21. születésnapját ünneplő Giovanni Mpetshi tette teljessé a Musettitől elszenvedett vereséggel. Wimbledon történetében először fordul elő, hogy két olasz van a negyeddöntőben.

Đoković és De Minaur negyedszer mérkőznek, a szerb 2:1-re vezet. Idén januárban a United Kupában az ausztrál nyert, három hónappal később Monte-Carlóban Novak visszavágott.

Fritz és Musetti is 2:1-re állnak, ők is legutóbb idén Monte-Carlóban mérkőztek meg, és nem meglepetés, hogy salakon az olasz győzött. Kettőjüktől most elsősorban nagyon kemény meccs várható.

A nőknél a felső ágon Ribakina–Szvitolina és Osztapenko–Krejčíková lesz a negyeddöntő párosítása. A kazah játékos dolgát az orosz Kalinszkaja sérülése is könnyítette, a cseh Krejčíková pedig meglepte az esélyesebbnek vélt Danielle Collinst. Ribakina és Szvitolina 2:2-re állnak, egy hónapja a Roland Garroson a kazah nyert, míg a Roland Garros egyszeres bajnokainak rangadója előtt Osztapenko 3:2-re vezet a cseh ellen.

WIMBLEDON. – Férfiak, nyolcaddöntő: Đoković–Rune 6:3, 6:4, 6:2, Fritz–Zverev 4:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:3, De Minaur–Fils 6:2, 6:4, 4:6, 6:3, Musetti–Mpetshi 4:6, 6:3, 6:3, 6:2. Nők, nyolcaddöntő: Ribakina–Kalinszkaja 6:3, 3:0 – feladás, Osztapenko–Putinceva 6:2, 6:3, Szvitolina–Szi. Vang 6:2, 6:1, Krejčíková–Collins 7:5, 6:3.

 

Nyitókép: A fiatal dánnak azért még sok tanulnivalója van (Fotó: Beta/AP)