2024. augusztus 6., kedd

Hosszú pihenő után Musetti jöhet

Csak Olaszországnak van két képviselője a wimbledoni elődöntőkben, pedig a férfi világelső Jannik Sinner nem is jutott a négy közé. Ott van viszont Lorenzo Musetti, ami a pályafutása máris fölényesen legjobbja a Grand slam-tornákon, hisz korábban a negyeddöntőig sem jutott el, s elődöntős Jasmine Paolini, aki öt hete a Roland Garroson vívott serlegmeccset.

Musetti a négy között a küzdelem nélkül döntős hétszeres londoni bajnok Novak Đokovićtyal mérkőzik, a másik pénteki meccsen pedig a címvédő Carlos Alcaraz ellenfele az orosz Danil Medvegyev lesz. Đoković és Musetti eddig hatszor játszottak, és Đoković 5:1-re vezet. Az olasz csak tavaly Monte-Carloban győzött, de a Roland Garroson is vívott Novakkal két felejthetetlen öt szetteset. Lehet, hogy Novak nem nagyon örül annak, hogy három kötött szabadnapja lett, hisz ugyanígy járt 2011-ben, amikor a Roland Garros negyeddöntőjében az olasz Fabio Fognini nem állt ki, majd a négy között a szerb Roger Federertől kapott ki.

A női negyeddöntő keddi mérkőzésein Jelena Ribakina meglehetősen könnyen győzte le az ukrán névrokonát, Alina Szvitolinát, és pályafutása harmadik elődöntőjében a cseh Barbora Krejčikovával talákozott, aki nagy tornán elődöntőben csak 2021-ben Párizsban volt, amikor el is nyerte a serleget. Krejčiková elég szoros meccsen a lett Jelena Osztapenkót győzte le, Ribakinával pedig eddig csak két kis tornán, 2021-ben a COVID idején egy melbourne-i 250-esen, és egy évvel később hasonló ostravai tornán találkoztak, s mindkétszer a cseh nyert. A női elődöntő másik meccsét szintén csütörtökön az olasz Jasmine Paolini és a horvát Donna Vekić vívták.

WIMBLEDON. – Férfiak, negyeddöntő: Musetti–Fritz 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1, nők, negyeddöntő: Ribakina–Szvitolina 6:3, 6:2, Krejčiková–Osztapenko 6:4, 7:6. Leány egyes, 2. forduló: Kostović–Stojsavljević 4:6, 6:3, 7:6.

 

Nyitókép: Musetti (jobbról) legyőzte a Zverevet búcsúztató amerikait (Fotó: Beta/AP)