2024. augusztus 6., kedd

A címvédő Alcaraz a döntőben

A címvédő spanyol Carlos Alcaraz négy játszmában legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet a wimbledoni teniszbajnokság pénteki férfi egyes elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba.

A harmadik helyen kiemelt Alcaraz nem kezdett jól, hamar 5:2-es hátrányba került, ám innen rövidítésre mentette a játszmát, ebben viszont simán, 7-1-re alulmaradt. A folytatásban a címvédő magára talált, brékkel 4:1-re elhúzott, ezt az előnyét pedig végigvitte a szetten, azaz egyenlített. A harmadik felvonásban Alcaraz 1:1-nél vette el Medvegyev adogatását, és ezúttal sem tudott ebből visszajönni az orosz riválisa. A negyedik szett két brékkel indult, 3:3-nál pedig Alcaraz megint villant. Medvegyev igyekezett jobban összpontosítani, megmenteni az összecsapást, ám a 21 éves spanyol sztár változatlanul magabiztos volt, így szűk három óra alatt bejutott a döntőbe.

A másik ágon a 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes, másodikként rangsorolt szerb Novak Đoković találkozik a 25. helyen kiemelt olasz Lorenzo Musettivel.

Nyitókép: Beta/AP