2024. augusztus 20., kedd

Đoković csúccsal a második maradt

Az ATP csak ma ad ki új listát, de tudott, hogy Novak Đoković marad a második helyen, hisz közvetlen riválisai, Carlos Alcaraz és Alexander Zverev Cincinnatiben nem gyűjtöttek elegendő pontot az előzéshez. Novak ezzel megdöntötte Rafael Nadal egy csúcsát, mivel 597 hete van a ranglista első két helyén a spanyol 596 hetével szemben.

New Yorkban az este rajtolt az US Open selejtezője. A sorsoláson nem jelent meg Udvardy Panna neve, így csak két magyar és négy szerbiai érdekelt. Olga Danilović a kínai Gaóval, Gálfi Dalma a török Sonmezzel, Nina Stojanović a szlovák Šramkovával, Hamad Međedović a spanyol Roca Batallával, Filip Krajinović az osztrák Rodionovval, Piros Zsombor pedig az amerikai Cressyvel kezd.

Fucsovics Márton Winston Salemben nyert a rajton a japán Taro Daniel ellen, következik a 11. kiemelt fiatal amerikai Alex Michelsen. Györe László az éjjel az amerikai selejtezős Zachary Svajdával kezdett, míg a 9. kiemelt és erőnyerő Marozsán Fábián első ellenfele egy ismeretlen, az amerikai Tien és az ausztrál Schoolkate meccsének győztese lesz.

Cincinnatiben a világelső Jannik Sinner több mint háromórás meccsen verte Zverevet és Frances Tiafoeval vívta az éjjel a döntőt, míg a nőknél Arina Szabalenka legyőzte a világelső Iga Swiateket, és a múlt héten Torontóban bajnok Jessica Pegulával játszik a trófeáért.

Aleksandra Krunić táblára jutott Monterreyben és a 7. kiemelt kínai Jue Juannal kezd.

CINCINNATI. – 1000-es ATP-torna, elődöntő: Sinner–A. Zverev 7:6, 5:7, 7:6, Tiafoe–Rune 4:6, 6:1, 7:6. 1000-es WTA-torna, elődöntő: Szabalenka–Swiatek 6:3, 6:3, Pegula–Badosa 6:2, 3:6, 6:3.
WINSTON SALEM. – ATP-torna, 1. forduló: Fucsovics–Daniel 4:6, 6:1, 6:2, Ćorić–Nagal 6:4, 6:2, Vukić–Evans 2:6, 6:4, 6:1, Cazaux–Van de Zandschulp 6:1, 7:6, Bergs–Opelka 6:4, 3:6, 7:6.
MONTERREY. – WTA-torna, selejtező, a tábláért: Krunić–Baindl 6:3, 6:3.
KURŠUMLIJSKA BANJA. – Női ITF-torna, döntő: Radivojević–Palicová 6:4, 6:2.

 

Nyitókép: Fotó: Beta/AP