2024. szeptember 14., szombat

Októberben kezdődnek a munkálatok

Múlt szombaton Zentán ismét találkoztak a helyi teniszklub és a Hódmezővásárhely veteránjai, és az egész napos torna a vendéglátó 9:6-os győzelmével zárult. A találkozón azonban legalább olyan fontos volt, hogy a mintegy 30 évet felölelő együttműködés idén magasabb szintre emelkedik, hiszen a két klub közösen nyert egy Interreg IPA-pályázaton, és a teendőkről is eshetett komolyabban szó.

Mint ahogy azt Stevan Terzić zentai klubelnök elmondta, a határon átnyúló pályázat nemcsak az elvégezendő munkálatokat öleli majd fel, hanem négy veterán- és négy gyermektornát is tartalmaz, összesen négy edzőtáborral, amelyek során a sportágat próbálják majd népszerűsíteni az iskolákban, és további programokat is terveznek. A pályázat értelmében a kluboknak 15 százalék önerőt is biztosítaniuk kell, Terzić pedig ehhez a tartomány támogatását is várja, hiszen léteznek ide vonatkozó pályázatok Vajdaságban is.

„A munkálatok ideális körülmények között október második felében kezdődnek meg, a befejező munkálatokat pedig márciusra tervezzük. Ez idő alatt sajnos nem lesznek használhatók a népkerti pályák, de végső ideje tenni valamit a talajvíz ellen, meg kell emelni a pályák szintjét, ki kell építeni a vízelvezető rendszert, aminek révén önműködő öntözőrendszerünk is lehet. Emellett új, négy méter magas kerítést építünk, amivel kapcsolatban már egyeztettünk az önkormányzattal” – mondta el az elnök, akinek a klubja aktívan foglalkozik az utánpótlással, így reménykedhetünk, hogy előbb-utóbb újabb Györe Laci-kaliberű játékos eredményeinek örülhetünk majd.

 

Nyitókép: A veterántalálkozó résztvevői