2024. október 3., csütörtök

Đoković: A 100. cím megszerzése Sanghajban külön motiváció

Novak Đoković, Szerbia és a világ egyik legjobb teniszezője, visszatér a sanghaji mestertornára, ahol korábban már négyszer diadalmaskodott. Ezúttal különleges motiváció hajtja: célja, hogy megszerezze karrierje 100. ATP-tornagyőzelmét. Đoković elmondta, hogy 2019 óta nem versenyzett Sanghajban, de nagyon örül, hogy ismét a kínai közönség előtt játszhat, akik mindig nagy szeretettel fogadják.

Đoković arról is beszélt, hogy hosszabb ideje nem vett részt versenyeken, így most az edzéseken próbálja felhozni a játékát a kívánt szintre. Sok meccset, játékot és szettet játszik az edzéseken, hogy formába kerüljön. Reméli, hogy kihasználhatja a frissességét és a korábbi sanghaji sikerek tapasztalatait, hogy versenyképes legyen.

Emellett dicsérte a kínai teniszezők fejlődését, különösen kiemelte Zhang Zhizhen előretörését, aki a világ első 50 teniszezője közé került. Đoković pozitívan beszélt a kínai teniszezők utóbbi sikereiről, és külön említést tett Shang Yuchengről, aki nemrég megszerezte első tornagyőzelmét, valamint Zheng Qinwenről, aki az Olimpiai játékokon aratott győzelmet.

A konferenciát kínaiul zárta, kifejezve mély szeretetét a tenisz iránt, és jókívánságokat küldött a jelenlévőknek. Az első fordulóban Đoković erőnyerő lesz, így a második fordulóban csatlakozik a tornához, ahol Alex Michelsen vagy Bu Yunchao közül az egyik játékossal találkozik.

Nyitókép: pixabay.com