2024. szeptember 6., péntek

Fucsovics súlyos veresége

Fucsovics Márton címvédőként rajtolt a genfi 250-es ATP-tornán, de már az első akadályon elbukott. A magyart tegnap a balkezes argentin Federeico Delbonis győzte le, aki alig 20 órával korábban a nem is olyan régen még a legjobb tíz között helyet foglalt bolgár Grigor Dimitrovot is kiütötte.

Fucsovics elveszítette az első két adogatást, majd 1:5-ről játszmalabdát is védve feljött 4:5-re, többre azonban már nem volt képes. A második játszmában csak az argentinnak voltak breaklabdái, és a hatból kettőt ki is használt a fölényes győzelemhez. Fucsovics ezzel a vereséggel legalább tíz hellyel lejjebb csúszik a ranglistán.

Janko Tipsarevićnak kevés esélye volt a legjobb kolumbiai Hugo Dellien ellen, a szerbiai veteránnak azonban a két genfi meccs jó előkészület volt a Roland Garrosra.

Nina Stojanović a héten sok pontot véd, így nem meglepetés a nürnbergi nagy igyekezete. Tegnap a spanyol Sara Sorribest múlta felül, és a negyeddöntőben a két román egyikével, Sorana Cirsteával vagy Laura Paarral találkozik.

A Roland Garros selejtezőjének harmadik napja a vártnál vontatottabbra sikerült, így Peđa Krstin, Nikola Milojević, Viktor Troicki és Balázs Attila második meccsei csak késő délután kerülhettek műsorra. A nőknél Stollár Fanny kikapott a svájci Bacsinszky Tímeától, Olga Danilović pedig legyőzte az üzbég Szabina Saripovát. Ma a selejtező 2. fordulójában Babos Tímea a ranglistán 157. olasz Martina Trevisannal, Danilović pedig a 179. helyezett spanyol Georgina García-Pérezszel találkozik.