2024. szeptember 6., péntek

Györe a Roland Garros 32. kiemeltje

Ha Viktor Troicki túljut a selejtezőn, hét szerbiai lesz a vasárnap kezdődő Roland Garros főtábláján, közöttük pedig három kiérdemelte a kiemelést is. Az egyes rajtszám természetesen Novak Đokovićé, Dušan Lajović a 31., Györe László pedig a 32. helyről indul. Játszik még Filip Krajinović, Miomir Kecmanović és Janko Tipsarević, Magyarország egyetlen képviselője pedig Fucsovics Márton.

A sorsolást az este tartották meg, a három kiemelt az első két körben nem találkozhat másik kiemelttel. Lajović és Györe először kiemelt nagy tornán, és ugyanez a megtisztelés ért még három teniszezőt, Guido Pellát, Felix Auger-Aliassime-ot és Matteo Berrettinit. A kiemeltek listájának élén Đoković mögött Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Sztefanosz Cicipasz, Kej Nisikori és Juan Martín del Potro következik.

A férfiselejtező két akadályát csak Troicki vette, míg Peđa Krstin,Nikola Milojević és Balázs Attila kiesett. Troicki a tábláért ma a ranglistán 303. francia AndreMuller ellen küzd meg. Ugyanezt teheti meg Babos Tímea, akinek ma az ukrán származású spanyol Aliona Bolsova lesz az ellenfele.