2024. június 1., szombat
LOKALNI IZBORI 2024

Porodično prepodne u mesnoj zajednici Novo Selo

U mesnoj zajednici Novog Sela organizovano je porodično prepodne u organizaciji subotičke-novoselske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara.

Čila Goli, kandidatkinja SVM-a za lokalnu samoupravu u Subotici, organizatorka, rekla je da je u poslednjem periodu organizovano nekoliko programa u ovoj mesnoj zajednici, ljudi se sa entuzijazmom udružuju i sarađuju, što doprinosi jačanju zajednice.

– Srećni smo što je dr Balint Pastor došao u posetu ovde, jer lokalna zajednica mnogo duguje SVM-u u pogledu razvojnih investicija, istakla je Čila Goli.

Dr Balint Pastor, predsednik SVM-a, nosilac liste ove stranke u Subotici, istakao je da su već ranije dokazali i da će im i dalje biti cilj da u Subotici ne bude samo nekoliko privilegovanih mesnih zajednica, već da sve zajednice dobijaju neophodna sredstva za razvoj.

– U Novom Selu postoji jedna veoma složna zajednica. Može se napomenuti više konkretnih stvari, jer su u poslednje 4 godine ovde urađene značajne investicije, a imamo i dalje planove. Proširili smo gasnu mrežu na području mesne zajednice, a Jasenovačka ulica je godinama bila poplavljena vodom, što je pravilo veliki problem. Obećali smo da ćemo rešiti ovaj problem i to smo uradili. Ovi susreti su korisni, kroz direktan razgovor sa ljudima saznajemo o problemima koji se javljaju, koje pokušavamo da rešimo, ali za to je potrebna podrška. Molim ljude koji žive na području mesne zajednice Novo Selo i Subotičane da podrže SVM 2. juna, naglasio je dr Balint Pastor.

Između ostalih, na ovoj manifestaciji su prisustvovali i Elvira Kovač, potpredsednica narodne skupštine iz SVM-a, Daniel Đivanović, Ištvan Dobo i Hajnalka Matin, kandidati SVM-a za odbornike.

Nyitókép: Događaj je protekao u porodičnoj atmosferi (Fotografija Diane Der)