2024. július 16., kedd
LOKALNI IZBORI 2024

Razvojna ulaganja u kulturu i crkvu

Delegacija SVM-a predvođena predsednikom stranke dr Balintom Pastorom posetila je Mol i Adu

Delegacija Saveza vojvođanskih Mađara, predvođena predsednikom stranke, dr Balintom Pastorom, je u četvrtak posetila Mol i Adu.

– U Molu i Adi, sa timom smo pogledali tekuće razvojne investicije vezane za kulturu. SVM takođe se pita i u vezi razvoja lokalne samouprave u Adi, rekao je dr Balint Pastor.

Balint Pastor i delegacija SVM-a KUD „Čoboljo” u Molu (Fotografija Arpada Gergelja)

Balint Pastor i delegacija SVM-a KUD „Čoboljo” u Molu (Fotografija Arpada Gergelja)

– Zahvaljujući Nacionalnom savetu mađarske nacionalne manjine i vladi Mađarske, stigle su veoma značajne donacije, a na primer i Rukometni savez Mađarske je dao finansijsku podršku za sportsku halu na Adi. Ovome treba dodati i subvencije koje daje Fondacija „Prosperitati”, a ako saberemo one iz poslednjih 8 godina, možemo reći da su porodice, preduzetnici i poljoprivrednici iz Ade dobili iznos u visini dva cela budžeta opštine Ada. Veoma sam ubeđen da je realno da posle 20 godina SVM ponovo može dati predsednika u opštini Ada. Imamo veoma dobar tim, koji vodi Jožef Tobiaš, i verujemo da Mađari u opštini Ada neće dozvoliti da budu prevareni, rekao je predsednik stranke.

Delegacija SVM-a posetila je crkvu Svete Trojice u Adi (Fotografija Arpada Gergelja)

Delegacija SVM-a posetila je crkvu Svete Trojice u Adi (Fotografija Arpada Gergelja)

Predvođeni Jožefom Tobiašom, liderom izborne liste SVM-a u Adi, kao i Tamašem Totom, kandidatom za odbornika u Adi, Balint Pastor i delegacija posetili su sedište KUD „Čoboljo”. Posetili su crkvu Svetog Đorđa u susednom Molu. U Adi su posetili sedište Društva za negu tradicije „Vadvirag”. Na kraju su posetili crkvu Svete Trojice i biblioteku „Sarvaš Gabor”.

Jožef Tobijaš je rekao da ako izborna lista stranke pobedi na izborima za lokalnu samoupravu 2. juna u opštini Ada, onda meštani mogu da očekuju samoupravu koja je više naklonjena ljudima i zajednici bez podela, gde će razlike biti eliminisane.

– Reformisaćemo sistem konkursa u svim kategorijama, uključujući preduzeća, poljoprivredu, obrazovanje, kupovinu i renoviranje kuća. Imamo veoma ozbiljne infrastrukturne i druge planove. Među njima i plan renoviranja puta Ada–Utrine, koji je uvršten u koalicioni sporazum na najvišem nivou. Sa stanovišta zaštite životne sredine, želimo da stvorimo mnogo zdravije okruženje, gde su vazduh i voda za piće čistiji, a borićemo se i za uklanjanje problematične deponije, rekao je Jožef Tobiaš.

Nyitókép: (Fotografija Arpada Gergelja)