2024. július 16., kedd
LOKALNI IZBORI I IZBORI ZA EP 2024

SVM se nada pobedi u opštini Ada

Olimpijac i paraolimpijac Mađarske Pal Sekereš, kandidat Fides-KDNP-a za Evropski parlament, posetio je renoviranu sportsku halu u Adi, sastao se sa rukovodstvom rukometnog kluba i učestvovao na društvenom skupu Saveza vojvođanskih Mađara.

Jožef Tobiaš, nosilac izborne liste SVM-a u Adi, rekao je da želi da pobedi na izborima u opštini Ada.

– Nije teško i veliki ponos je voditi ovakvu izbornu listu. Na listi su ugledni, pošteni ljudi čista srca. U interesu svih, svi su se udružili da bi učinili nešto za zajednicu. Postojimo da promovišemo razvoj i napredak naše zajednice, naše opštine, objasnio je Jožef Tobiaš. On je rekao da njihov izborni program, pored infrastrukturnog razvoja, ima za cilj stvaranje čiste, zdrave životne sredine, eliminisanje deponije smeća, obezbeđivanje čiste vode za piće i kanalizacione mreže, kao i jedne humane samouprave bez podela.

Kandidat za odbornika ove lokalne samouprave Tamaš Tot naglasio je da oni kažu ne podeli i da će umesto lokalne samouprave jedne osobe uspostaviti transparentan sistem.

– Vratio sam se lokalnoj politici jer osećam da postoji veliki problem. Stajao sam iza Jožefa Tobiaša jer je on jedna direktna i poštena osoba, voli zajednicu i opštinu Adu. Neće nam natovariti na leđa kredit od 300 miliona dinara, neće prodati 180 hektara poljoprivrednog zemljišta, a ako dobije poverenje, od 3. juna biće gradonačelnik svih građana ove opštine. Želimo da nastavimo politiku izgradnje zajednice SVM-a, zahvaljujući kojoj je opština Ada najveći dobitnik Fondacije „Prosperitati”, naveo je kandidat za odbornika.

(Fotografija Arpada Gergelja)

(Fotografija Arpada Gergelja)

Balint Juhas, predsednik izvršnog odbora SVM-a, istakao je da će u opštini Ada gradonačelnika dati ili SVM ili Srpska napredna stranka. Iako aktuelni gradonačelnik nije voljan da otvoreno prizna da se kandiduje u bojama SNS-a.

– U opštini Ada smo poslednji put dali predsednika opštine pre 20 godina, ali su naši kandidati uvek priznavali da predstavljaju SVM. U Adi imamo dobar tim, konkretne planove i ciljeve, živimo i dišemo sa zajednicom. Blizu smo da preokrenemo trend iz proteklih dvadeset godina i da možda imamo novog gradonačelnika opštine Ada, rekao je Balint Juhas, koji je rekao da je SVM uradio mnogo za razvoj lokalne privrede, jer je kroz program ekonomskog razvoja 30 miliona evra uloženo u opštinu Ada.

Pal Sekereš je ohrabrio birače da što više njih glasaju za kandidate SVM-a koji zastupaju interese Mađara. Upozorio je, da na izborima za EP, kandidata za člana EU, Srbiju predstavlja kandidat SVM-a za poslanika EP. On je izrazio nadu da će lista Fides-KDNP-a dobiti veliki legitimitet.

Prema rečima dr Balinta Pastora, predsednika SVM-a, došlo je vreme da SVM ponovo pobedi na izborima u Adi: – Pokajali smo se za sve svoje grehe, mnogo smo se pokajali, imali smo neuspešnih pokušaja, ali sada imamo jedan ovakav tim. Ako ovo ne odgovara opštini Ada, onda ne znam kakav tim treba da se sastavi da Ada postane mađarska opština. To je mađarska opština, jer je po sastavu stanovništva ista kao Senta ili Kanjiža, gde se spremamo da pobedimo, baš kao i u Adi, rekao je predsednik SVM-a. On je naglasio da SVM može da pokaže rezultate i u Adi, učestvuju u rukovođenju opštinom, tako da je svaki projekat delom uspeh i ove stranke. S druge strane, projekti koji se finansiraju iz izvora matične države su tu zahvaljujući SVM-u.

(Fotografija Arpada Gergelja)

(Fotografija Arpada Gergelja)

Nyitókép: (Fotografija Arpada Gergelja)