2024. július 16., kedd
LOKALNI IZBORI I IZBORI ZA EP

Intenzivna i pozitivna kampanja

Balint Pastor: Za SVM je važno da položi račune o dosadašnjem radu

U sedištu Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici, Balint Pastor, predsednik ove stranke i nosilac izborne liste SVM-a u Subotici je održao konferenciju za novinare, na kojoj je sumirao predizbornu kampanju. Prema njegovim rečima, predizborna kampanja za lokalne izbore 2. juna bila je intenzivna i pozitivna, uglavnom su govorili o tome šta su uradili u poslednje 4 godine, a predstavili su i planove formulisane kroz dijalog sa građanima. On je naglasio da kampanja nikada nije bila tako kratka i da niko nikada nije organizovao toliko manifestacija u kampanji kao SVM. On je ukazao na to, da će iza stranke biti 303 događaja do četvrtka u ponoć, odnosno do početka predizborne tišine.

(Fotografija Edvarda Molnara)

(Fotografija Edvarda Molnara)

Prema rečima Balinta Pastora, političari ove stranke idu među narod i u periodima između izbora, ali je sada rad na terenu bio posebno dinamičan, jer su smatrali da je važno da polože račune za dosadašnje aktivnosti i rezultate.

Paralelno su se odvijale tri kampanje, rekao je predsednik SVM-a. On je istakao, da je s jedne strane odvijala kampanja za izbore za EP 9. juna, tokom kojih su vojvođanski Mađari bili podstaknuti i još se podstiču da svojim glasovima podrže izbornu listu Fidesa.

„Podstičemo na ovo jer, u liku Anamarije Viček, vojvođanski Mađari ponovo imaju kandidata za poslanika, ali i zato što je Fides u Mađarskoj strateški partner SVM-u, pa želimo da pomognemo ovoj stranci da ostvari što bolji rezultat, a i zato što vojvođanski Mađari imaju interes da u Evropskom parlamentu bude što više poslanika koji dele pogled na svet ove zajednice“, podvukao je on.

Druga kampanja se odvijala u 23 lokalne samouprave, u kojima SVM nastupa sa samostalnom izbornom listom na opštinskim izborima 2. juna, a treća je, kako je rečeno, u Subotici. Suboticu, prema rečima Pastora, spominju posebno, jer je grad jedan od najznačajnijih centara Mađara u Vojvodini. Izborna lista SVM-a je lokalpatriotska, naglasio je Pastor.

Nyitókép: (Fotografija Edvarda Molnara)