2024. július 26., péntek

Dogovorili su se šta treba obaviti

Predsednica opštine Senta primila je predsednika SVM-a

Dr Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, u ponedeljak popodne je boravio u zvaničnoj poseti predsednici opštine Hajnalki Buranj i njenim kolegama. Događaju su prisustvovali Sebastian Stantić, član opštinskog veća zadužen za privredu, finansije, infrastrukturu i turizam, Atila Juhas, zamenik predsednika skupštine opštine, Atila Vereš, savetnik predsednice opštine i Žolt Bognar, član opštinskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu.

Nakon razogovora, Hajnalka Buranj i dr Balint Pastor su dali izjavu novinarima. Gradonačelnica je rekla da joj je veliko zadovoljstvo što je predsednik SVM-a posetio opštinu Senta:

Na konferenciji za novinare posle sastanka je rečeno: važan cilj je obezbeđivanje boljih uslova za život (fotografija Arpad Gergelja)

Na konferenciji za novinare posle sastanka je rečeno: važan cilj je obezbeđivanje boljih uslova za život (fotografija Arpad Gergelja)

– Upoznala sam ga sa svojim novim timom, ljudima koji će se baviti problemima građana i koji će raditi naredne četiri godine da se ti problemi što lakše rešavaju. Sa predsednikom smo razgovarali o zadacima četvorogodišnjeg mandata koji su pred nama i većim planovima, jer verujemo da ćemo zajedničkim snagama prevazići sve prepreke.

Dr Balint Pastor je objasnio da je na sastanak došao kako bi se upoznao sa vizijama opštine Senta za naredni period, a razgovaralo se i o tome kako, kao predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i lider grupe narodnih poslanika, on može pomoći rukovodstvu opštine da Sentu učini gradom pogodnijim za život, i obezbedi uslove za život za ljude koji žive ovde, koji doprinose tome da ljudi ostanu u zemlji:

– Poslednjih godina bilo je i projekata koji su realizovani iz republičkog, pokrajinskog budžeta, pa i budžeta Mađarske i EU, kao i onih iz lokalnih samouprava. Sada smo pogledali projekte čiji planovi postoje decenijama, ali nije još napravljen veliki pomak. Dogovorili smo izradu detaljnog rasporeda, a pokrajinski i republički funkcioneri Saveza vojvođanskih Mađara imaće zadatak da što veći broj projekata u Senti bude uspešan.

On je dodao da će, iako će nastojati da podrže i učine uspešnima projekte ne samo opštine Sente, prioritet imati one lokalne samouprave, uključujući i Sentu, gde lokalnom samoupravom može da upravlja SVM, jer je ovo najbolji način kako mogu da zasluže poverenje birača.

On je na novinarsko pitanje rekao da je reč o projektima o kojima se dosta razgovaralo u poslednjih trideset godina, poput ideja vezanih za razvoj železnice ili banje narodne bašte.

On je istakao da neće zaboraviti ni sela koja pripadaju ovoj opštini, jer je deo ravnomernog razvoja da se projekti realizuju ne samo u gradu, već i u okolnim naseljima.

Nyitókép: Dr Balint Pastor i Hajnalka Buranj razgovarali su o planovima za naredne četiri godine (fotografija Arpad Gergelja)