2024. szeptember 8., vasárnap

Vučić: Jelentős változásokra kell számítani a rendőrségnél és a katonaságban

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

Jelentős változásokra kell számítani a rendőrségnél és a katonaságnál– jelentette be ma Aleksandar Vučić államfő. Ugyanakkor azt is elmondta, a katonaság vezérkarának új vezetőjéről egyelőre nem gondolkodik.

- Nem tudtam, hogy a vezérkari főnöknek lejár a mandátuma, senki sem értesített erről – válaszolta Szerbia elnöke az újságírók azon kérdésére, hogy ki fogja átvenni a vezérkar vezetését, miután a jelenlegi vezető mandátuma júniusban lejár. Az államfő hozzátette, most más fontosabb dolgokkal foglalkozik, mindenekelőtt Koszovó kérdésével. Kiemelte, a katonaságnál mindenképpen lesznek változások, mégpedig igen jelentősek.

Nem szabad  olyasminek előfordulni, hogy egy egységhez általános ellenőrzés érkezik, miközben az egység fele hiányzik. Nem azért, mert dolgoznak, hanem azért, mert tisztában vannak azzal, hogy nem tudnak megoldani bizonyos fizikai és más akadályokat. Mit tegyünk akkor a MIG-ekkel és az egyéb dolgokkal? – tette fel a kérdést a szerb elnök.

Elvileg szerinte a katonaságban elég sok minden javult, és mint mondta, ez az egyik legjobban működő rendszer az országban.