2024. szeptember 7., szombat
STEVAN VILOTIĆ-EMLÉKTORNA

Magyar győzelem a rajton

Az U19-es emléktorna 1. fordulójában a magyar válogatott kétgólos győzelmet aratott Szerbia felett, habár a szerbek veszélyesebben játszottak, de a befejezéseknél pontatlannak bizonyultak. Az első fél óra a házigazdák fölényével telt, előbb Milosavljević előtt adódott lehetőség, négy perc múlva Cvetković maradt le egy középre adástól, majd Popović nem tudta ellőni a labdát a magyar kapus mellett.

A 22. percben Varga kis híján megszerezte a vezetést Magyarországnak, de a szerb védelem hárított, az ellentámadásból pedig Jovanović a felső kapufát találta el. A 29. percben vezetéshez jutottak a hazaiak, amikor Đurić futott be az üres területre, és a Popovićtól kapott labdával megtalálta Cvetkovićot, aki bevette Džodić kapuját. Az egyenlítésre mindössze négy percet kellett várni, ekkor Szabó a védőjét lerázva futott el a bal oldalon, és lapos lövése a szerb kapus lába mellett a hálóban kötött ki. A második negyvenöt perc, hasonlóan az elsőhöz, szintén szerb támadásokkal kezdődött, de Yaakobashvili három alkalommal is megmentette csapatát a góltól. Az idő múlásával egyre többet birtokolták a labdát a magyarok, és a 75. percben Molnár átadásából a védőjét megforgatva Szabó szép góllal vezetéshez juttatta a magyarokat.

A hajrában Simić és Đorđević is jó lehetőséget puskázott el, amit a magyarok megbüntettek, és egy gyors ellentámadásból Girsik megszerezte csapata harmadik gólját. A másik mérkőzésen Portugália 2:1-re legyőzte Montenegrót.

Szabadka: Szerbia–Magyarország 1:3 (1:1)
Városi stadion, 150 néző, vezette: Jeknić (Palics). Gólszerzők: Cvetković a 29., illetve Szabó a 33., a 75. és Girsik a 90+3. percben.

Szerbia: Džodić, Đurić, V. Milosavljević, Simić, Cvetković, Maksimović (Sremčević), Popović (Ranković), Bačanin, Janković (Mitrović), J. Milosavljević (Subotić), Jovanović (Đorđević).
Magyarország: Yaakobishvili, Hornyák, Stumpf, Varga (Girsik), Kern (Somfalvi), Simon (Bogdán), Szabó (Bakó), Umathum, Kaczvinszki (Bacsa), Galántai (Szamosi), Vidnyánszky (Molnár).

A torna ma (szombaton) folytatódik: Kúlán Szerbia és Montenegró mérkőzik, Zentán pedig Magyarország Portugália ellen lép pályára. Mindkét találkozó 16.30-kor kezdődik.

 

Nyitókép: A magyar válogatott (fehérben) győzelemmel kezdte a tornát (Fotó: A szerző felvétele)