2024. szeptember 7., szombat

Ki tudja, mit hoz a holnap…

Maja Gojković a médiából értesült, hogy hamarosan miniszter lehet

Nem kívánta sem megerősíteni, sem megcáfolni a médiának azokat az értesüléseit ma Maja Gojković parlamenti elnök, melyek szerint hamarosan távozik jelenlegi tisztségéből, és művelődési és tájékoztatási miniszterként folytatja politikai pályafutását. „Ma a képviselőház elnöke vagyok, holnap – meglátjuk...” Ekképp kommentálta a témával kapcsolatos újságírói érdeklődést. Ugyanakkor megjegyezte, maga is a médiából értesült arról, hogy egyáltalán fennáll a lehetősége annak, hogy miniszter legyen a jövőben, erről a témáról ez az egyetlen létező információja. Hozzátette: mindig is amellett foglalt állást, hogy „a politikusok politikai tisztségeket válasszanak maguknak”.

A belgrádi sajtó úgy értesült, hogy a parlament új elnöke egy hatalmi koalíción kívüli személy lehet hamarosan, egyes lapok szerint Nenad Čanaknak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökének kínálták fel a tisztséget.

A kormány átalakítás előtt áll, s nem Maja Gojković lenne az egyedüli új tagja a kabinetnek. Dušan Vujović pénzügyminiszter helyére Siniša Mali belgrádi polgármester kerül, de lapértesülések szerint az aktuális sportügyi és gazdasági tárcavezető is távozhat.