2024. szeptember 13., péntek
koszovó

Szerbek dobtak bombát Vučić kampányrendezvényének színhelyére

Mint arról beszámoltunk, az éjjel három óra körül bombát dobtak, valamint automata fegyverből lőttek a koszovói Zubin Potokban arra a sportcsarnokra, ahol Aleksandar Vučić szerb kormányfő tartott ma kampányrendezvényt.

A támadás ellenére a kormányfő nem mondta le látogatását és rendben lezajlott a műsor. Az éjjeli incidensben senki sem sérült meg, a robbanás időpontjában az épületben csak néhány ember tartózkodott, ők a rendezvény előkészületein dolgoztak.

Aleksandar Vučić Zubin Potokban megtartott beszédéből vált világosabbá, milyen információkat szerzett időközben a rendőrség az esetről. Mint azt a miniszterelnök kijelentette: mindenki tudja, melyik szerb ház „konyhájában” készült el a robbanószerkezet, mégis büszke rá, hogy senki sem emlegetett neveket.

– Azt tudom üzenni ezeknek a szerbeknek, akik így vártak ide, hogy értük is harcolni fogok, akárcsak a többiekért, a szerbség egészéért, s azt kívánom, hogy a jövőben ők is boldogabbak és elégedettebbek legyenek, mint ma – közölte beszédében Vučić.

Hozzátette, hogy a bomba és a sortűz ellenére sem emlegette őket senki, mert egységes szerbséget és Szerbiát akar, mely elítéli a gyűlöletet, s az egységet, a győzelmet helyezi előtérbe.

A szerb kormányfő ma egész nap Koszovóban tartózkodik, az észak-koszovói szerbség képviselőivel tárgyal, falvakat, vállalatokat látogat meg.