2024. szeptember 13., péntek

Különleges rendőri alakulat a szavazatlopás ellen

Nebojša Stefanović: Szeretnénk, ha az emberek biztonságban éreznék magukat, ha nem kellene attól félniük, hogy valaki ellopja biciklijüket

Április 24-én különleges rendőri alakulatok fogják figyelemmel kísérni a voksolást, hogy elejét vegyék az esetleges szavazatlopásnak, jelentette be Nebojša Stefanović belügyminiszter. Mint hozzátette, megtörténhet, hogy „a rendőrök nem is fognak rendőrökre hasonlítani", nem lesznek egyenruhában.

Így még nagyobb lesz a meglepetés, ha adott esetben bilincsbe verve vezetik el a törvénytelenséget elkövetőket, emelte ki Stefanović, aki a Szerb Haladó Párt alelnökeként Kragujevac központjában kampányolt. Pártpolitikusi és belügyminiszteri minőségében arra is ígéretet tett, hogy a polgárok biztonsága kiemelt fontosságú.

– Szeretnénk, ha az emberek biztonságban éreznék magukat, ha nem kellene attól félniük, hogy valaki ellopja biciklijüket, vagy autójukat. Abban is mindenki biztos lehet, hogy senkit nem véd valamikori állami tisztsége. Senki nincsen biztonságban, aki vétett a törvények ellen – fogalmazott Stefanović.