2024. szeptember 13., péntek
VÁLASZTÁSOK 2016

Munkahelyteremtés, polgári értékek

A piacokon találkoztak, beszélgettek el a szabadkaiakkal a VMSZ képviselőjelöltjei a hétvégén

– Polgári és keresztény Szabadkát szeretnénk, azért szállunk síkra, hogy ezen értékek mentén fejlődjön ez a város. Fontos visszahozni a régi értékeket, hogy ne szemétkupacok és kóbor kutyák jellemezzék ezt a várost, hanem megőrizzük azt az épített és szellemi örökséget, amit őseink ránk bíztak – emelte ki Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai listavezetője szombaton a Tesla-telepi piacon.

A VMSZ képviselőjelöltjei a piacokon kampányoltak (Molnár Edvárd felvétele)

A VMSZ képviselőjelöltjei a piacokon kampányoltak (Molnár Edvárd felvétele)

E hétvégén a szabadkai piacokat – az említett mellett a Tejpiacot, a Zöldikét, a nagybani piacot, a palicsi piacot – keresték fel, ahol elbeszélgettek a polgárokkal a gondokról, arról, hogy hogyan válhat jobbá a jövő, élhetőbbé ez a város. Mint Bunford Tivadar hangsúlyozta, ők nem csak a kampány ideje alatt vannak jelen a lakosság életében, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy november óta mintegy 100 rendezvénye volt a VMSZ városi szervezetének.

– A legfontosabb a munkahelyteremtés. Mi itt Szabadkán olyan befektetőbarát politikát szeretnénk folytatni, hogy ne csak a külföldi befektetők – persze, azok is nagyon fontosak – hanem a hazaiak is labdába tudjanak rúgni itt a városban és a hozzá tartozó településeken. A kisvállalkozókat, a kezdő vállalkozókat is segíteni szeretnénk, mint ismeretes, most írta ki a Prosperitati Alapítvány a pályázatának a második körét, amely összhangban van a VMSZ területi és gazdasági stratégiájával. Ezen kívül szeretnénk megerősíteni Szabadka középiskolai hálózatát, szorgalmazzuk a duális szakképzés beindítását, hogy minél több gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a fiataljaink, mert ha munkahelyek nyílnak, akkor szükség lesz szakemberekre, mesterekre és mérnökökre egyaránt – szögezte le Bunford Tivadar. A Tesla-piac előtt a Harcosok sorakozója lakótelepi Zöldike piacon felállított VMSZ-es standnál beszélgetett el a többnyire többemeletes tömbházak lakóival a problémákról, de mint mondta, azért az örömök is szóba kerülnek az ilyen eszmecserék során. Előző este Bajmokon járt, ahol az idős emberekkel a falugondnoki szolgálatról beszélgetett el, amely egy két éve tett ígéretük teljesítése, hisz – hangsúlyozta Bunford Tivadar – a VMSZ polgárbarát politizálásra törekszik, polgárbarát politikát folytat.