2024. szeptember 10., kedd

Június 20-án új fejezetek nyílnak meg

Külföldi beruházókra és turistákra számít a szerb kormány

Jadranka Joksimović, európai integrációval megbízott tárca nélküli miniszter megerősítette, hogy június 20-án Luxemburgban Szerbia két újabb fejezetet nyithat meg az Európai Unióval folytatott csatlakozási tárgyalások keretében.

Joksimović értékelése szerint egyértelmű, hogy ez az egyetlen ésszerű és igazságos lépés, hiszen Szerbia megérdemli az új fejezetek megnyitását.

Az ország több fejezet megnyitására is készen áll, ugyanakkor nem indokolt elkeseredni, az integráció megfelelő ütemben zajlik, közölte a tárca nélküli miniszter.

Mint hozzátette, Johannes Hahn bővítési és szomszédságpolitikai biztos elmondása szerint a következő kormányközi konferencián a szellemi tulajdon törvényi szabályozásával foglalkozó hetedik és a vámunió témáját feldolgozó huszadik fejezetek nyílnak meg.

A Brüsszelben vendégeskedő szerbiai tisztségviselő szavai szerint olyan területekről van szó, amelyek közvetlenül érintik az ország szinte összes polgárát.

– Minden egyes újonnan megnyitott fejezet azt bizonyítja, hogy országunk stabil és komoly, együttműködő partnereink pedig felismerik ezt. Ez ösztönzőleg hathat a külföldi beruházókra, vagy a turistákra – fogalmazott Joksimović.