2024. szeptember 4., szerda

Új tisztségen Miščević

A tárgyalócsoport éléről a Regionális Együttműködési Tanácsba került

A kormány felmentette Tanja Miščevićet korábbi tisztsége alól, vagyis ezek után nem ő vezeti Szerbia euróintegrációs tárgyalócsoportját. Tanja Miščević a Regionális Együttműködési Tanács (Regional Cooperation Council) főtitkárának helyettese lesz, erre a tisztségre Szerbia jelölte – áll a kormány közleményében.

Mint arra a közlemény rámutat, ez a kinevezés Miščević számára személyes és szakmai elismerés is egyben, ugyanakkor megerősíti Szerbia eurointegrációs útján és a regionális együttműködés terén elért eredményeket, ami pozitív fényben tünteti fel az országot.

Tanja Miščević 2005 és 2008 között a kormány EU-integrációs irodájának igazgatója volt, majd 2009 és 2010 között a korrupcióellenes ügynökség bizottságának alelnökeként tevékenykedett. A tárgyalócsoportot azóta vezette, amióta a kormány döntést hozott a tárgyalócsoport megalakításáról, vagyis 2013. szeptember 4-e óta. A kormány a közleményben köszönetet mondott a befektetett munkájáért, amivel közelebb hozta Szerbiát az EU-csatlakozáshoz, illetve sok sikert kívánt az új beosztásához.

A közleményből nem derült ki, hogy ki kerül a tárgyalócsoport élére.