2024. július 16., kedd
ZOMBOR VÁROSI KÖNYVTÁR

Újabb 242 magyar könyv

Sajtótájékoztatón mutatta be a zombori Bielitzky Károly Városi Könyvtár idei első nagyobb szerzeményét, 242 magyar könyvet. A száz címszóból álló csomagot a könyvtár a Magyar Nemzeti Tanácstól pályázaton nyert 200 000 dinárból vásárolta. Hosszú évek után örvendetesen gyarapodik a magyar könyvállomány. A bajai Ady Endre Könyvtárral fölújított kapcsolat révén, alapítványi támogatásból a közelmúltban már 138 kötettel növekedett az állomány. Lévén, hogy a zombori könyvtár könyvkötészete szolgáltatást nyújt a bajainak, onnét is adományként kerülnek a városi könyvtárba viszonylag friss, de elhasználódott könyvek, amelyeket helyben újrakötnek és az olvasók rendelkezésére bocsátanak.

– Mindkét beszerzés az olvasók igényeinek figyelembe vételével történt. A kiadványok közt kortárs szerzők művei, népszerű kiadványok, magyarra fordított idegen nyelvű alkotások, gyermekkönyvek, házi olvasmányok, tudományos-fantasztikus könyvek és krimik, valamint néhány szótár is szerepel. Ezeket a kiadványokat az MNT bélyegzőjével látják el – mondta Nataša Plavšić, a könyvtár beszerzési osztályának vezetője.

Szlákó József, az MNT nyugat-bácskai tagja az adományozó nevében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a frissen beszerzett könyvekből jut a bácsgyulafalvi, doroszlói, nemesmiliticsi és bezdáni fiókkönyvtárakba is.

– Az önkormányzat üdvözli a városi könyvtár igyekezetét, hogy az itt élő nemzetiségek számára is biztosítsa a kortárs és népszerű, de az iskoláztatás során is fontos kiadványokat. Egy időben erre nem volt lehetőség, most viszont azon leszünk, hogy megtartsuk a folytonosságot – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Pribilla Attila, zombori segédpolgármester.