2024. július 18., csütörtök

Először Újvidéken és az országban

Május 23-áig tekinthető meg a New York-i székhelyű Art Directors Club szervezet 88. vándorkiállítása

Először érkezett Szerbiába, így Újvidékre is az ADC, vagyis a New York-i székhelyű Art Directors Club szervezet 88. kiállításának díjazott munkáiból összeállított vándorkiállítás. A szervezet 1920 óta „utaztatja” éves kiállítását, melyet a fényképészet, a design, a film és a modern művészetek szakos egyetemi hallgatók munkáiból állítanak össze.

A város és a tartomány támogatásával, az Újvidéki Művelődési Központ és a Modern Művészetek Múzeuma szervezésében létrehozott kiállítás 70 díjazott grafikai alkotásból áll. A vizuális kommunikáció és formatervezés világszínvonalú darabjait május 23-áig láthatják az újvidékiek a péterváradi vár ITD Képtárában. A vártorony mellett levő meglehetősen kis, de hangulatos képtárban, a szellemesen elnevezett Institut za transfuziju dizajna (ITD), vagyis a Design Átömlesztő Intézetben a hétvégi ünnepek alatt is meglehetősen sokan nézték meg a számunkra ismeretlen szervezet kiállítását.

Az ADC nonprofit szervezet a világ vezető szervezetei közé tartozik az integrált média területén, és az első effajta nemzetközi kreatív kollektíva. Célja összefonni, provokálni és felemelni, bátorítani az egyetemi hallgatókat, a fiatalokat, hogy foglalkozzanak a formatervezéssel. Termékeny talajt biztosít az advertising, a design, az interaktív média és kommunikáció terén, kutatja, milyen irányban történnek az elmozdulások a formatervezési ipar területén.