2024. augusztus 17., szombat

(Egy)mással

Válás és ami utána van – Szerdán bemutató a szabadkai Népszínház Magyar Társulatánál

Mert biztosan mindenkinek van olyan személy az életében, akit hiába próbál elfelejteni, kiiktatni, elengedni, valahogy mindig ott van, sorsszerű az összekötöttségük. Még egy válás után is. S hogy az immár elvált felek – teszem azt Amy és Michael – hogyan tudnak hat évvel a válás után is féltékenység és félreértés nélkül beszélgetni egymással, azt a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának legújabb darabjában láthatjuk. Az (Egy)mással című előadás színészi kezdeményezésre született, a színpadon Kalmár Zsuzsát és Ralbovszki Csabát láthatjuk, akik számára Bernard Slade szövegét Brestyánszki Boros Rozália dramaturg porolta le, mélyítette el, ugyanis az eredeti szövegben nincs akkora mélység, mint amit a színművészeink megjeleníteni akartak. Így kerültek a jelenetek közé monológok a másik félnek el nem mondott vágyakkal. Azon jelenetek közé iktatódnak ezek, amelyek a házaspár válása utáni hat év találkozásait jelenítik meg.

Az alkotók szerint drámai fordulópontokkal, kérdésekkel, de ugyanakkor humorral teli előadásra számíthat a közönség, hiszen a darab mélyenszántó gondolatokat feszeget úgy, hogy közben szórakoztat.

A darabon 3 hétig maguk a szereplők dolgoztak, majd rendezőként csatlakozott hozzájuk Mezei Zoltán. A bemutató szerdán 19.30 órakor lesz a Soltis Lajos Stúdióban.