2024. augusztus 17., szombat

Három nap három tánca

Megérkezett az idei évad Desiré villamosa – Különdíj Urbán Andrásnak – Megmutatkozás a BITEF-en is

Ugyan náluk az évad október elején kezdődik, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház addig is gondoskodik egy kis bemelegítőről, színházra hangolásról. Tulajdonképpen nem is „egy kis” bemelegítő ez, hanem igen tartalmas kedvcsináló, ugyanis három egymást követő napon nem kevesebb mint három táncelőadásra várja a közönségét. A 3 nap, 3 tánc elnevezésű Desiré villamosa programban vasárnap 19.30-tól Fehér Ferenc Tao te című produkcióját, hétfőn Réti Anna Lélek pulóver nélkültáncelőadását láthatjuk, kedden ugyanekkor pedig ugyancsak Réti Annáé és a Kártyavár című produkciójáé a színpad. Fehér Ferenc már nem ismeretlen a kosztolányis közönségnek, az egyedi stílusú előadó ismét egy különleges stílusú darabbal készült. Ám Réti Anna is ismerős lehet, őt ugyanis láthattuk a Szabadkán már többször vendégszerepelt Tünet Együttes táncosai között.

. A felnőttjegy 200, a diákjegy 150 dinár, de mindhárom előadásra minibérletet is válthatnak a felnőttek 500, a diákok 300 dinárért.

A szeptember a színház számára a vendégszereplések jegyében telt eddig, s így lesz ez ezután is. 10-én a budapesti Bárka Színházban mutatták be A kisinyovi rózsát. Az előadásnak Szabadkán már megvolt a munkabemutatója, a hivatalos premier október elején lesz, a KDSZ-ben ez az esemény nyitja majd meg az évadot. 13-án a The Beach című produkcióval vettek részt a Debreceni Alternatív Színházi Szemlén. Urbán András társulatvezetői munkájáért különdíjat vehetett át. És ami ezután vár a társulatra: elsőként Szegeden két fellépés. A MASZK Egyesület szervezte Örökség Napokon 16-án a Boldog bolondokat, 17-én pedig a Terápiát láthatják a szegediek. A BITEF-en is megmutatkozik a Kosztolányi Színház 24-én: a The Beach című előadásuk a kísérőprogramban kapott helyet. Október 1-jén pedig Gyergyószentmiklósra utaznak, hogy a Dance Movement Theater nemzetközi fesztiválon fellépjenek a Brecht – The Hardcore Machine című produkcióval.