2024. augusztus 17., szombat

A kifosztott diákok kártérítést kaphatnak

Az ellopott autóbusz ügyében a római rendőrség jelentésére várnak a megkárosítottak

Számíthatnak kártérítésre a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola diákjai, akiknek egyik autóbuszát csomagjaikkal és útlevelükkel együtt ellopták a hétvégén Rómában. Ahogy azt Bem Igortól, az iskola igazgatójától megtudtuk, szerencsére a diákok épségben hazaértek, a Subotica trans az incidens estéjén indított értük egy autóbuszt, akiknek pedig az útlevele az elrabolt autóbuszban volt, azok a római szerb nagykövetségtől megkapták azokat a papírokat, amellyel hazautazhattak.

– A rendőrségtől még nem érkezett információ. Várjuk Rómából a jelentést. A hétvégén tervezünk egy szülői értekezletet tartani a Proffis és a Subotica-trans igazgatójával együtt. A legfontosabb, hogy a diákok épségben hazaértek és reméljük, megoldódik az ügy – nyilatkozta lapunknak az iskolaigazgató.

A Proffis utazási iroda igazgatója, Nikola Korać elmondta, ők megtettek mindent, ami az ő feladatuk.

– Mi a kirándulás programjáért vagyunk felelősek, ez pedig rendben zajlott, a tervezett program megvalósult, és ami magát a kirándulás programját illeti, azzal kapcsolatban pozitívak a visszajelzések. Folynak a megbeszélések a Subotica-transszal a közös szülőértekezletről. A diákok számíthatnak kártérítésre. A DDOR-nál volt biztosításuk, és a biztosító jelentését is várjuk. Várjuk a rendőrség jelentését is, még nem érkezett információ – hallottuk Nikola Koraćtól.

A busszal együtt a diákok csomagjait is elvitték. Arról, hogy mekkora a kár, nem tudtak információval szolgálni. Annyit tudtunk meg, hogy a megkárosított tanulók listát írtak az ellopott holmijaikról, és feltehetően ennek alapján kapnak majd kártérítést.

Sajtóinformációk szerint a két autóbusz egyikét azidő alatt lopták el a parkolóból, amikor a diákok és kísérőtanáraik városnézésen jártak, a sofőrök pedig tíz percre hagyták el az autóbuszt, amíg toaletten voltak. A másik autóbuszt is feltörték, szerencsére onnan nem vihették el az útleveleket, mert azt az egyik tanárnő magánál tartotta. Személyes dolgokat és az egyik sofőr útlevelét azonban innen is elloptak.