2024. július 18., csütörtök

Az egészségügyi a legnépszerűbb

Újvidéken a gimnázium magyar tagozatán félig telt be a létszám, Temerinben sem népszerű a fodrász szak

>

Országos átlag szerint a nyolcadikosok 3 százalékát az első iratkozási körben egyetlen középiskolába sem tudta beosztani a minisztériumi komputer, mert a pontszámuk alapján egyetlen általuk feltüntetett szakra sem tudta besorolni őket. E diákok újból kitöltötték a kívánságlistát, amelyre ismét legtöbb 20 szak kódja kerülhetett rá. Ők holnap iratkoznak. Aki elégedetlen a szakkal, ahova beosztotta a komputer, szeptember elején próbálhat meg átiratkozni a neki jobban tetsző szakra, természetesen oda, ahol van szabad férőhely.

>

Tegnapi számunkból kimaradt az újvidéki, temerini helyzetkép. Az alábbiakban ezt pótoljuk:

Mint várható is volt, az újvidéki középiskolák magyar nyelvű tagozatai közül leghamarabb és legteljesebben az Április 7-e Egészségügyi Középiskolában töltik be a diákok a 30 fő számára meghirdetett tagozatot. Már az iratkozás első napján beiratkozott 30 diák az egészségügyi technikusi szakra. Ennél jóval kevesebben iratkoztak a Mihailo Pupin Villamossági Középiskolába (elektronikai elektrotechnikusi szak), a Svetozar Marković Gimnáziumba (általános), és a futaki Mezőgazdasági Középiskolába (mezőgazdasági technikus), ahol egyaránt 13-13 tanuló iratkozott be, tehát szabad hely még van, hiszen 30-30 tanulót vehetnek fel. A Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola magyar tagozatára (grafikai formatervező) 8-an iratkoztak be, hely még van, hiszen 20 tanuló számára hirdették meg a tagozatot.

A temerini Lukijan Mušicki Középiskolában három hároméves magyar tagozatot hirdettek meg. A gépkocsiszerelői szakra 8-an iratkoztak be, 7 szabad hely maradt, a fémesztergályos tagozatra ugyancsak 15 diák felvételére van lehetőség, ám senki sem jelentkezett, valamint 30 tanuló számára hirdettek helyet női fodrászati szakon, viszont 3-an iratkoztak be.