2024. július 18., csütörtök

Szegények járműve

Tévéjegyzet

A kocsmákban Ausztráliában sem kötelező bukósisakot viselni, kötelező viszont, ha kerékpár nyergébe ül az ember. Hozták ezt a törvényt a kenguruk országában azon egyszeri oknál fogva, hogy túl sok volt az áldozat. Mert mi kell ahhoz, hogy kimúljon az élet? Gyakran elég egy bukás, melynek közelében mindig van járdaszél vagy betonoszlop. És mi kell ahhoz, hogy a társadalom egy jelenségre felfigyeljen, és óvintézkedéseket foganatosítson? Talán a jól funkcionáló, normális társadalom elegendő lenne. Mi, tudjuk, egészen másfajták vagyunk, fölháborodtunk még azon a rendeleten is, mely kötelezővé teszi a bukósisak viselését motorkerékpáron. A mottó: nem baj, mi kockáztatunk, így még izgalmasabb az élet. És minden megy a régiben, újabb áldozatokkal, melyek megrendítő hírét csupán az egykori pszichiáter, majd kiválóan álcázott körözött felbukkanása, hágai kiszolgáltatása szorít a háttérbe. Legalábbis a tévé világában.

Azért a tévé is szolgál a motoroknak hódolók számára hasznos műsorokkal. A hírTV kínálatából említenénk például a Széles úton című műsort: szombaton 8.05-kor, heti többszöri ismétléssel. Minden elfér ebben a műsorban ami a motorozásról, a versenysportról, a motorépítésről, a kétkerekű érdekvédelemről, egyszóval a motoros életformáról szól. A műsorvezetők, Betti és Johanna maguk is évek óta motoroznak, a meghívott szakértők pedig a motoros társadalom elismert személyiségei. A TV2-nek volt egy próbálkozása a Good Bike magazinműsorral, a sportra szakosodott csatornákat sem hagyja hidegen a dolog, de ettől függetlenül jóval több műsort szentelnek az autózásnak. A hírTV-nél maradva figyelmükbe ajánlanám a Garázs című műsort, melyet ugyancsak többször ismételnek a hét folyamán (pl. szombaton 13.30-kor). Bár autós magazinról van szó, a műsor készítői időnként érdekes, vagy éppen különleges járgányokkal is szolgálnak, ugyanakkor a tömegek számára fontos vezetéstechnikai problémákkal is foglalkoznak. A műsor hiteles és szakszerű tájékoztatásra törekszik, így nem véletlen, hogy két szakértője Turán Frigyes és Bessenyey Zoltán autóversenyző. Az SZRT neves műsora a SAT, vagyis a közlekedés, autózás, turizmus témakörben mozgó igényes sorozat, mely évek óta járja az utakat, figyelmeztet hol mi várja az utasokat, felhívja a figyelmet a veszélyekre utat, járgányt illetően egyaránt, mondhatni életeket ment.

Ami viszont teljesen elhanyagolt, az a kerékpárosok világa. Pedig vagyunk bőven, én magam is szívesen tekerem a pedálokat, így tudom, jókora veszélyeknek vagyunk kitéve. A motorosok, autósok számba sem vesznek bennünket, pedig velük ellentétben nem szennyezzük a környezetet. Ezt már rég felismerték Európa számos vidékén, és egyenesen népszerűsítik az emberi energiára alapozó kétkerekűt. Mondhatni, eredménnyel. Nálunk még mindig inkább a szegények járművének számít, és jó adag mosolyt fakaszt, ha kiderül, hogy a holland munkaadó biciklizik a munkahelyére, miközben szerbiai leányvállalatának alkalmazottja autóval ingázik otthona és munkahelye között. Jó kis abszurd, elismerem. Épp ezért tartom fontosnak, hogy a tévé (is) népszerűsítse az energiatakarékos, egészséges közlekedési módszer fontosságát, mert itt „felsőbb” gondoskodásra