2024. július 17., szerda

Interetno Fesztivál

Szabadka mellett Topolyán, Horgoson, Oromhegyesen is fellépnek a külföli együttesek — Égtájak Művészeti Találkozó

Szabadkán ma kezdődik és kedden zárul az Interetno Fesztivál, amely külföldi részvevői a következő napokban a környékbeli településeken is fellépnek.

A szabadkai Városháza főbejárata előtti Etnopolist 16 órától már a gyerekek vehetik birtokukba, a Ki játszik ilyet? program keretében, majd 18 órától kézműves foglakozáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol Schram Tibortól agyagozni tanulhatnak. Ugyanekkor a Városháza alatti ajándékboltban megnyílik az Ex Libris kiállítás, majd este 8 órakor sor kerül az ünnepélyes megnyitóra. Észtország, Grúzia, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Szerbia, Törökország, Venezuela, Indonézia táncosai, zenészei mutatkoznak be e gálaműsoron. Este 10 órától a Cimbali Band koncertezik.

Holnap délután 4 órakor Oromhegyesen a téren, este 7 órakor Horgoson a színházteremben az észt és török táncegyüttesek lépnek fel. Szombaton este fél nyolckor Topolyán, a tóparton a lengyel és az olasz együttesek lépnek fel.

Az Interetno Fesztiválra mintegy 300-an kaptak meghívást a Vendégségben Budapest – Határon Túli Magyar Fiatalok Találkozója részvevői közül. Szabadkán fellépnek a fesztivál gálaműsorán, valamint hétfőn megismétlik az Égtájak Iroda évnyitó programján bemutatott Vendégségben Mátyás udvarában című reneszánsz műsort. Emellett Zentára, Bácsra, Bácskertesre, Doroszlóra, Zomborba is ellátogatnak a Vendégségben Szabadkán Égtájak Művészeti Találkozó részvevői.