2024. augusztus 18., vasárnap

Ízletes mint a fagyi

Himnuszt kaptak a szabadkai óvodások

„Ízletes mint a fagyi, mint a csokoládé, örömünk ez minekünk a gyermekparádé” – énekelte tegnap az a több száz óvodás gyerkőc, akik megtöltötték a szabadkai Sportcsarnokot a Klincijada című CD bemutatóján.

A hanghordozón 14, pozitív energiát, vidámságot sugárzó gyermekdal szerepel, amelyeknek szerzője Marjan Kiš. A dalokat – amelyek között a mindössze négy nap alatt megírt kétnyelvű himnusz is szerepel – Lidija Ivković adja elő, de segítségből nem volt hiány a bemutatón, hiszen az énekesnővel a Zlatna Ribica óvodai csoport gyermekei szólót énekeltek, fellépett a Sunčica óvoda és az Ivan Goran Kovačić iskola kórusa, a szabadkai gyermek-fúvószenekar és a Kreativ studio táncosai. A rendezvény vendége volt a Muzički tobogan legendás műsorvezetője, Minja Subota és Jovan Adamov zeneszerző. A gyermekparádét éltető dal mellett a palicsi állatkert és a Városi Könyvtár is gazdagodott egy-egy gyermekhimnusszal, melyekben az állatok iránti tiszteletre és a könyvek, az olvasás iránti szeretetre hívják fel a figyelmet – természetesen gyermeknyelven.

Ahogy azt Jašo Šimićtől, a Naša Radost iskoláskor előtti intézmény igazgatójától megtudtuk, a CD-t már minden szabadkai óvodás csoport megkapta, így nem véletlen, hogy a lelátókat megtöltő gyerekek a dalok ismeretében szívesen bekapcsolódtak a jókedvű éneklésbe. Azok, akik szívesen hozzájutnának a CD-hez, a Naša Radostban érdeklődhetnek.