2024. július 18., csütörtök

Kiváló ellátás, kedvező ár

Még van szabad hely a felújított újvidéki-telepi Apáczai fiúkollégiumban

Jelentkezhetnek még az érdeklődők az újvidéki-telepi Apáczai fiúkollégiumba, ahol 32 egyetemi hallgató, szakfőiskolás nyerhet elhelyezést, viszont egyelőre csak 17-en jelentkeztek. Az elmúlt tanévben a diákotthon zárva volt a hallgatók előtt az átalakítási munkálatok miatt, s talán ezzel magyarázható, hogy idén kevesebben jelentkeztek, mint amennyien elhelyezést nyerhetnek.

A Bogdan Šuput 16. szám alatt levő földszintes épületre emeletet építettek, a tetőteret is hasznosították. A felújított épületet pénteken adták át ünnepélyesen is rendeltetésének. A munkálatokhoz szükséges anyagi támogatást alapítványi pályázaton nyerte el a terebélyesedő diákotthon.

Az első vajdasági magyar felsőoktatási kollégium, a 2000-től működő Apáczai Diákotthon tehát két épületben működik: az épp átadott telepi fiúkollégium mellett a Ćirpanov utcában 42 férőhelyes lánykollégiuma van (a maradéki református egyházközség tulajdona, működtetője pedig a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete). Közismerten biztonságos, kitűnő feltételeket nyújt a bentlakóknak. A kollégisták rendelkezésére állnak: tanulószoba, könyvtár, öt-hat ágyas hálószobák, ágynemű, valamint mélyhűtős jégszekrények, mikrohullámú sütők, tűzhelyekkel felszerelt konyhák, fürdőszobák, de lehetőség van számítógép-használatra internethozzáférhetőséggel, nyomtató és fénymásoló igénybevételére is.

Mindkét diákotthon nyelve a magyar, a bentlakókkal szembeni elvárás pedig a keresztyéni értékek szerinti viselkedés, a házirend betartása. Ezzel összhangban a fiatalok hetente ökumenikus áhítaton vesznek részt, de oktatási programokat, pszichológiai tanácsadást is szerveznek számukra.

Az ellátás (szállás és rezsiköltség) ebben a tanévben 3200 dinár. Bővebb felvilágosítás a 021/548-259-es telefonszámon, vagy a vmpe@panline.net e-mail címen kapható.