2024. július 18., csütörtök

A tudomány ünnepe előtt

November 8-án rendezi meg a Vajdasági Magyar Tudományos Társaság a délvidéki tudománynapi ünnepi tanácskozást

A Vajdasági Magyar Tudományos Társaság idén is tudományos tanácskozással ünnepli meg a magyar tudomány napját. A társaság a Magyar Tudományos Akadémia védnöksége alatt 2008. november 8-án 10 órai kezdettel Újvidéken, a Tartományi Végrehajtó Tanács III. emeleti tanácstermében (Mihajlo Pupin sugárút 16.) Magyar Tudomány Napja a Délvidéken – 2008 elnevezéssel tartjaünnepi tudományos tanácskozását.

Eddig számos kiemelkedő kutató jelentkezett be a tanácskozásra – tudtuk meg dr. Szalma Józseftől, a VMTT elnökétől, de november 1-jéig várják a részvételi szándék jelzését, azaz a bejelentkezést mind a társadalom-, mind pedig a természettudományok területéről.

– A társaság immár hetedik alkalommal tartja meg ünnepi és tudományos ülését, melyet a magyar tudomány napjának szentel – mondta az elnök. – Eddig körülbelül tizenöt jeles hazai és külföldi professzor, kutató jelezte érkezését. Magyarországról eddig nyolcan jelentkeztek be, többek között az MTA Történettudományi kutatócsoportja, majd elismert szakemberek Gödöllőről, Szegedről... Szerteágazó a kutatói profil nemcsak a Magyarországról érkezők, hanem a vajdaságiak részéről is. A befutott kutatásokról szóló referátumokat program szerint fogjuk csoportosítani, és az eddigiekhez hasonlóan, utólag könyv formájában is megjelentetjük.