2024. augusztus 18., vasárnap

Ünnepcsalogató

Különleges fotók és karácsonyi, újévi hangulatot teremtő koncert a szabadkai Népkörben

Könyvbemutatóval egybekötött fotókiállításra várják az érdeklődőket december 15-én 19 órakor a szabadkai Népkör Oláh Sándor körgalériájába, ahol Vicai Olivér fotóművész Téliábrándok című nemrégiben megjelent könyvének fekete-fehér fotói tekinthetők meg. A fényképeket speciális vászonra nyomtatják majd, így fekete-fehér festmény hatását fogják kelteni. A könyv egyébként a Városházánál lévő ajándékboltban vásárolható meg 800 dináros áron, és a bevétel 30 százalékát jótékony célra fordítják.

A kiállítás megnyitóját követően a Garden Quartet gálakoncertjét élvezheti a közönség 19.30 órától ugyancsak a Népkörben. A belépőjegyek 200 dináros áron elővételben az ajándékboltban és a Népkörben vásárolhatók meg.

A kamaraegyüttes idén még nem tartott önálló koncertet Szabadkán. Főként a vidéki fellépésekre fektettek hangsúlyt, valamint a szabadkai jubiláló zenei intézményeket támogatták fellépéseikkel, így közreműködtek a Pro Musica, a Szabadkai Zeneiskola, a Szabadkai Filharmónia jubileumi műsoraiban is.

A gálakoncert kétrészes lesz, tulajdonképpen egy karácsonyi és egy újévi hangulatú hangversennyel kedveskednek a közönségnek. Az első részben Vivaldi Tél című szerzeménye csendül fel, Elor Emina színművésznő előadásában pedig hallható lesz a Tél című szonett, amelyet valószínűleg maga Vivaldi írt a zeneművéhez. Corelli szerzeménye után Emina még egy monológot is előad. A koncert második részében Johann Strauss és Lehár Ferenc műveit adja elő a kamaraegyüttes. A koncert zárása a Kék Duna keringő lesz, közreműködnek a Fiesta Táncklub táncosai.

A Garden Quartet jövő évi tervei között szerepel egy 10 hangversenyből álló koncertsorozat, amelynek során vajdasági zeneszerzők műveit mutatják be Magyarországon és a határon túli magyar közönségnek is.