2024. október 6., vasárnap

15. alkalommal Édes anyanyelvünk

Szombaton tartották meg Óbecsén a nyelvhasználati verseny vajdasági döntőjét

Az Anyanyelvápolók Szövetségének óbecsei ifjúsági tagozata, az Óbecsei Gimnázium Kazinczy Ferenc Önképzőköre és a helyi önkormányzat szervezésében 15. alkalommal fogadta az Óbecsei Gimnázium azokat a versenyzőket és felkészítő tanáraikat, akik az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati verseny vajdasági döntőjén szerették volna elnyerni a sátoraljaújhelyi megmérettetésen való részvétel jogát.

A részvevőket a sátoraljaújhelyi küldöttség nevében Szamosvölgyi Péter polgármester, az óbecsei önkormányzat nevében Galgó Ferenci Andrea tanácsos, a gimnázum nevében pedigMiodrag Basarić igazgató üdvözölte.

A rangos magyarországi tanárokból, nyelvészekből álló bírálóbizottság értékelése szerint a megmérettetés írásbeli és szóbeli próbatételein tanúsított eredmények alapján Péter Lea (Óbecsei Gimnázium), Molnár Gergely (Óbecsei Gimnázium), Váci Nándor (Nagybecskereki Gimnázium), Kovács Boglárka (Óbecsei Gimnázium), valamint Hain Boglárka (Április 7-e Egészségügyi Iskola, Újvidék) jutott tovább az Édes Anyanyelvünk Kárpát-medencei versenyének októberi döntőjére.

Az idén nyolc óbecsei, nagybecskereki és újvidéki diák vett részt a versenyen. Cseri Angéla, az Óbecsei Gimnázium magyartanára, a verseny szervezője azt reméli, hogy a többi vajdasági iskola tanára is felismeri ennek a versenynek a jelentőségét és szépségét, és jövőre több diákot láthatnak majd vendégül a vajdasági döntőn.