2024. július 18., csütörtök

Fesztivál és koncerthírek

Zöldbe borul az EXIT

A sorrendben tizedik, jubileumi EXIT Fesztivált idén a környezetvédelem jegyében fogják megrendezni a szervezők. A nemzetközi szinten is elismert rendezvénysorozatra készülőknek egyébként ajánlatos minél előbb megvásárolni a belépőket, mivel az idő múltával az áruk elég borsosnak ígérkezik. Jelen pillanatban 5990 dinárért lehet előfizetésben megvásárolni a beugrókat, amelyek végső ára 9990 dinár lesz.

A fellépők kilétét illetőleg, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a július 9-e és 12-e között a péterváradi erődben megrendezésre kerülő fesztivál utolsó előtti napján az elektronikus zene egyik legnépszerűbb csillaga, Moby lép fel.

A népszerű újvidéki bulit május 20-án, az úgyszintén az EXIT szervezőinek a névjegyét viselő Green Fest előzi meg, amelyen az újhullámos zene ma is alkotó legendája, a Depeche Mode lép fel. A belgrádi Ušćén megrendezendő bulira 2990–7500 dinárért lehet bejutni.

A tavaszi idény legnagyobb bulijának mégis az ausztrál rockzenekar, az AC/DC koncertje ígérkezik, amelyet május 26-án, a Partizan Labdarúgó Klub stadionjában tartanak meg. E koncertre szóló beugrókat (23 000 jegyet az egykori Jugoszlávia területére, 22 000 jegyet a környező országokból érdeklődők számára) egyébként február 13-án 3900–11 000 dinárért bocsátották forgalomba a szervezők, s röpke 3 óra alatt el is keltek ezek, lepipálva ezzel az aussie csapat magyarországi rajongóit is (Ott három nap alatt fogytak el a koncertre szóló beugrók).

A palicsi Trenchtown idei „kiadásával” kapcsolatban, a honlapjuk alapján csak annyit lehet tudni, hogy valamikor megrendezik, s (talán) ez a helyzet a zentai Nyári Ifjúsági Játékokkal is. Remélhetőleg hamarosan e bulikkal kapcsolatban is többet tudunk mondani.