2024. július 18., csütörtök

Kételkedés és remény örök harca

Színészkoncert az Újvidéki Színházban

Az Újvidéki Színház művészei koncerttel köszöntik a márciust, jó szórakozást ígérve a nézőknek a kissé szokatlan, de mindenképp izgalmasnak élménynek ígérkező esten. A színház művészei ma 19 órai kezdettel világhírű, mindenki számára jól ismert dalokkal lepik meg a közönséget, felfrissítették a társulat zenés előadásainak legkedvesebb dalait, újra hallhatjuk a Chicago, a Sztárcsinálók, a Cabaret, a Valahol Európában, a Hegedűs a háztetőn slágereit, de más meglepetés is várja a közönséget.

Mint azt Gyarmati Katától, a társulat dramaturgjától hallottuk, az est rendezője Puskás Zoltán, a fellépők között pedig szinte az egész társulat felsorakozik. – A dalokat újrahangoltuk, korszerűsítettük, és az estet e hó 27-én még egyszer műsorra tűzzük. Ha a közönség jól fogadja összeállításunkat, rendszert is csinálhatunk a dalos, zenés estekből – mondta a dramaturg.

A társulat bemutatóra is készül. Az előzetes hírekkel ellentétben nem 11-én, hanem március 17-én láthatja a közönség Ádám, Éva és Lucifer hármasát, a jó és a rossz, a kételkedés és a remény örök harcát, vagyis Madách Imre Az ember tragédiája című klasszikusát. Az előadás dramaturgja Gyarmati Kata, aki rövid nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a közönség formabontó előadásra számíthat Kokan Mladenovićrendezésében.

A társulat márciusban vendégül látja a Szabadkai Gyermekszínházat, a novemberben elmaradt vendégszereplést pótolandó az újvidéki közönség március 23-án 13 órától megnézheti a Mindentlátó királylány című előadást. A vendégszereplés sem marad el, az Újvidéki Színház Zentán mutatkozik be 19-én a Leánynéző vel, ezenkívül két magyarországi fellépés is vár rá. Debrecenben, a Deszka Fesztiválon 13-án és 14-én a Domonkos István művei alapján készült Tavasz és Gyarmati Kata Hét nap a világ című előadásával lépnek közönség elé, majd Kecskeméten március 24-én és 25-én a Színművészeti Egyetemek Találkozóján a Zsákutca és a Tavasz című előadással mutatkoznak be.