2024. július 17., szerda

Tíz új magazinműsor a Pannon Rádióban

Szombaton, a rádió születésnapján számos nyereményjáték, új műsor várja a hallgatókat
Orosz Ildikó: Tartalmilag bővül és zeneileg is változatosabbá válik a Pannon Rádió műsora (fotó: Diósi Árpád) Harmadik félidő, Dekoltázs, Filmszakadás, Kerepelő, Alter, kultcafé, Rossz Máj és még sorolhatnánk. Ezek a Pannon Rádió új műsorai, amelyek közül néhányat már holnap, vagyis szombaton, a rádió születésnapján már hallhat a hallgató. A jövőben hétvégente is lesz hírek és híradó, lesznek élő műsorok, és a zenei kínálat is megújul. Minderről a megbízott főszerkesztővel, Orosz Ildikóval, valamint két munkatársával, Brasnyó Zoltánnal és Zvekán Péterrel beszélgettünk.

– Tartalmilag bővül és zeneileg is változatosabbá válik a Pannon Rádió műsora. Nem szűnnek meg műsorok, a Reggeli, a Napközi és a Hangár természetesen megmaradnak, annyi változik csupán, hogy a Napközi magazinműsorokkal bővül. Nagy fába vágtuk a fejszénket, összesen tíz magazinműsor indul be, napjában kettőt hallhatnak majd a hallgatók. Lesz egészségüggyel, életmóddal, kultúrával, színházzal, filmmel, nyelvműveléssel, nőkkel, sporttal és környezetvédelemmel foglalkozó műsorunk, valamint tudománnyal, felfedezésekkel is foglalkozunk, mindezekkel külön-külön fél órában. Az esti műsoroknál is lesznek változások. Kalmár Zsuzsával és Vicei Natáliával indul egy Művészbejáró című műsor két órában, a Keddi Top-ban toplistás dalok szólnak majd. Zeneileg is változatosabbak leszünk, lesz komolyzene és rock is. A hétvégéken lesznek hírműsorok, 9-től 18 óráig óránként lesznek hírek, illetve híradó. A televízió több időpontban átveszi majd a rádiós híreket, 9-kor, 12-kor és 16-kor a rádió stúdióját is láthatják majd a tévénézők. Ami a szombati műsort illeti, a Barangoló című műsor változott egy picit, tíztől délig egy bizonyos témát járunk körbe, lesznek vendégeink, egy filmzenei műsorrész, illetve egyéb kisebb rovatok. Az újdonság a szombati napot illetően az, hogy élő műsorvezetéssel 18-tól 22 óráig új műsorok lesznek. A társkereső műsor marad havonta egyszer, a kultcaffé Brasnyó Zoltánnal és Sánta Zoltánnal illetve a Rossz Máj Zvekán Péterrel és Csernik Árpáddal kétszer jelentkeznek majd havonta.
Vasárnap reggel szól ezután a Visszhang, a vallási műsor, illetve a mezőgazdasági műsorunk, élő műsorvezetéssel, sok-sok riporttal, vendégekkel. Aztán nóta, cigányzene szól. Vasárnap este lesz a Jazzidő című műsor, ahol a dzsesszé és a bluesé a főszerep.
Emellett igyekszünk együttműködni más rádiókkal, már tárgyaltunk több alkalommal. Elsősorban hír, illetve tudósításcsere lehetséges, még körvonalazódik, pontosan hogyan – mondta Orosz Ildikó.
Zvekán Péter zenei szerkesztő, műsorvezető kiemelte, a slágeres, könnyen emészthető dalokra fektetik a hangsúlyt, hiszen mindenkit nem lehet megcélozni, csak széles és szélesebb közönséget lehet.
– Reggel hat órakor indul a reggeli műsor, a 70-es, 80-as, 90-es évek legnagyobb slágerei szólnak, és ahogy múlik az idő, délelőtt tíz óra után már beugranak az újabb szerzemények is. De ekkor is a könnyen emészthető, dallamos slágerek szólnak majd, egészen egy óráig, amikor a magazinműsoraink kezdődnek. Ekkor külön figyelünk arra, hogy a témához passzoljon a zene. A délutáni kívánságműsorban a hallgatóké a főszerep. Éjszakánként ezentúl pedig lazulós, romantikus zene szól majd, így aki pihenni szeretne, akkor hangulatos zenét talál majd a rádiónkban.
Ami az esti műsorokat illeti, hétfőn este komolyzene szól, a Keddi Top-ot én szerkesztem és én is vezetem, a magyarországi kiadók által meghatározott toplistákról lesz szó, leginkább a nagy slágerek lesznek hallhatók. Ezt követi majd az Alter, aminek a neve is mondja, hogy az alternatív zenének ad teret, mert a mai napig sokan tartózkodnak ettől a zenétől, talán azért, mert nem ismerik eléggé. Itt rövid információk is lesznek előadókról, albumokról, dalokról és sok zene. Szerda este a Kerepelő egy világzenei műsor lesz, vagyis ami etnozenén alapszik, mind hallható lesz ebben a műsorban. Csütörtökön a már mindenki által ismert Rádiódiszkót a Rockidill követi, amit Szkocsovszki László szerkeszt és vezet majd. Péntek este továbbra is a Csendháborítás szól. Visszatérve a Rossz Máj című műsorra: egy véleménynyilvánító, kibeszélő műsor lesz ez, amelynek többek között lesz egy Irodalmi öt perc című rovata, amelyben zeneszámok szövegeit fordítunk le tükörfordításban és irodalmilag elemezzük őket. Ez izgalmasnak ígérkezik – mondta Zvekán Péter.
Brasnyó Zoltán három új műsoráról számolt be. A kultcaffé első adása holnap indul.
– Négyórás élő műsorról van szó, filmekről, zenéről, zenei műfajokról, a huszadik század kulturális jelenségeiről szólunk majd. Most Kuba lesz a téma, rengeteg zene és sok rövid információ hangzik majd el. Ezt Sánta Zoltánnal vezetjük együtt. A Filmetűd szombaton 13 óra után szól majd, amelyben filmzenékkel foglalkozunk, az első műsorban az Oscar-díjas filmek legjobb zenéi szólnak majd, a Filmszakadás pedig csütörtökönként 13 órától szól, ahol a legújabb filmekkel foglalkozunk, ennek az érdekessége pedig, hogy filmelőzeteseket hallhatnak majd, ez újdonságnak számít a térségünkben – mondta Brasnyó Zoltán.
A Pannon Rádió szombaton születésnapi adásaiban számos nyeremény várja a hallgatókat, március 17-én, szombaton pedig a zentai Bali diszkóban szerveznek Pannon bulit.