2024. szeptember 3., kedd

Tavaszi tárlat

Négy egyetemi hallgató munkáit állították ki a szabadkai Városi Könyvtárban

(Lukács Melinda felvételén: A szabadkai Zeneiskola két növendéke is üdvözölte a tavaszt és a Tavaszi tárlatot)

Visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, hiszen a kikelet kezdetét Szabadkán, a
megnyitása is jelenti. Tizenkettedik alkalommal került sor a kiállításra, és ezúttal négy hallgató munkáit tekinthetjük meg:
, a belgrádi Iparművészeti Karának bútortervező és enteriőr szakán elsőéves, azaz párhuzamosan két szakon tanul;
, az Újvidéki Művészeti Akadémia képzőművészeti szakán festő szakának harmadévese;
szintén az Újvidéki Művészeti Akadémia képzőművészeti szakának hallgatója, csakhogy ő a grafikus tervezői szakon negyedéves;
pedig a Singidunum Egyetem informatikai és menedzsment karán grafikus-tervező szakon negyedéves.

A tárlatmegnyitón Mile Tasić, a szabadkai Városi Könyvtár munkatársa bemutatta a kiállítókat. Mint kiemelte, a Tavaszi tárlat arra hivatott, hogy megmutatkozási lehetőséget nyújtson azoknak a fiataloknak, akik még nem törtek fel, ez a kiállítás pedig akár ugródeszkát is jelenthet nekik, amit számos eddigi kiállító esete bizonyított.

A tárlatot Ágoston Pribilla Valéria, a szabadkai Városi Könyvtár igazgatóhelyettese nyitotta meg. Elmondta, hogy a Tavaszi tárlatot, akár a fiatalok képzőművészeti műhelyének is nevezhetjük, amely teret enged az alkotók sokszínűségének és kísérletezőkedvének.

A megnyitón a szabadkai Zeneiskola két növendéke is részt vett egy szokatlannak mondható formációban, Jelena Grmača fuvolán, Juszkán Viktor pedig gitáron játszott.

A tárlat még legalább két hétig látogatható, így megtekinthetők például Blaskó Árpád plakátjai vagy könyvformájú, lapozható alkotása, akárcsak Marko Milošević ceruzarajzai, amelyekről a modern világ ismert személyiségei néznek vissza például Johnny Depp, Tupac, Jimmy Hendrix, Mike Tyson, Toše Proeski vagy Del Boy a Csak a lovak és kötözött bolondok klasszikussá vált angol sorozatból.