2024. július 17., szerda

Eredményhirdetés kedden

CHIPKERÓZSIKA PÁLYÁZAT

Több mint 200 pályamunka érkezett be a Magyar Szó és az Archimedes Oktatóközpont közös meseíró pályázatára

A napilapunk és a zentai oktatóközpont által közösen megszervezett pályázat kiírásában az szerepelt, hogy olyan meséket várunk az általános iskolás korosztálytól, amely valamilyen módon kötődik a számítógép és az internet világához. A gyerekek meseíró kedve lassan indult be, aztán viszont hihetetlen mértékben megjött, így a beérkezett több mint 200 mesének végül csak egy töredékét tudtuk megjelentetni a Magyar Szóban.

A háromtagú bírálóbizottság (NagySzilvia, Máriás Endre, Kókai Péter) három kategóriában (1–4., 5–6., és 7–8. osztály) hirdet majd győztest, első lépésben mindhárom korosztályban a tíz legjobbnak tartott munkát választotta ki, amelyek közül majd kikerülnek a győztesek is.

A 10-10 kiemelt munka kategóriánként:

1–4. osztály:Besnyi Botond (Szabadka): A számítógép világa, Fehér Flóra (Szabadka): Találékony Ödön, Golić Attila (Szabadka): Különös utazás, Harmath Tamara (Tóthfalu): Chipkerózsika, Jurcsák Hajnalka (Szabadka): Probléma a számítógépben, Kolozsi Krisztián (Szabadka): Nem tudok leállni, Pósa Bettina (Tóthfalu): Chip Piros és a Virus, Sebastian Márk (Szabadka): A megjavult kis mókus története, Szvoreny Viktor (Mohol): Internetia, Vukov Johanna (Szabadka): Microsoftfalvi történet.

5–6. osztály: Apró Alekszandra (Oromhegyes): Csetelke és a 7 span, Biacsi Zoltán (Zenta): A Windows titka, Dávid Henrietta (Oromhegyes): Piroska és a farkas, Erdélyi Klaudia (Oromhegyes): A cyber kakas és a gyémántberakású pendrive, Korsós Karolina (Szabadka): Öreg Chip utolsó meséje, Kucora Barbara (Palics): Videokártya és társai, Oláh Andrea (Csantavér): Komputeres Katica, Surányi Bettina (Orom): A robotfarkash és a hét kechkegida, Surányi Elizabett (Tornyos): Windows, a megmentő, Szarka Áron (Bácsfeketehegy): CD csapat.

7–8. osztály: Bacsa Ákos (Szenttamás): Folderia – Virusok támadása, Bognár Szabolcs (Oromhegyes): Piroszka és a Cyber Farkas, Doszkocs Zoltán (Zentagunaras): Piroska és a Farkas a 21-ik században, Elek Orsolya (Oromhegyes): Cyberpipőke, Graca Beáta (Tornyos): Elektronikus szív, Kalmár Éva (Tornyos): A legunalmasabb nap, Sóti Fanni (Oromhegyes): Hófehérke és az e-mailek, Szabó Szuzanna (Csantavér): Computerpipőke, Szekeres Mónika (Oromhegyes): Hamupipőke weblapja, Tóth Ugyonka Helga (Tornyos): Világszép modemkisasszony.

A győztesek kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadásra március 30-án, kedden 18 órai kezdettel kerül sor az Archimedes Oktatóközpont székhelyén, az Árpád utca 9. szám alatt, amelyre a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki részt vett a pályázaton. A tervek szerint a pályázat eredményeképp hamarosan könyv jelenik meg, amely a pályázatra beérkezett valamennyi mesét tartalmazni fogja. A pályázat támogatója a zentai Sabotronic Kft.