2024. október 7., hétfő

Nemzetközi zeneverseny Óbecsén

Hétfőn kezdődött és pénteken ért véget a Fantast 2012 elnevezésű, első nemzetközi zeneverseny az óbecsei Fantast kastélyban. Több mint 200 versenyző lépett a zsűri elé – a legtöbbjük zongorista volt, de a hegedűk, a tamburák, a harmonikák és a gitárok is megszólaltak. Az esemény szervezője az óbecsei Petar Konjović Zeneiskola volt. Tamara Krajtmar igazgatónő elmondása szerint a kellemest a hasznossal szerették volna ötvözni ezen a szép helyen, de a muzsika szeretete mellett a turizmus fellendítése is célja volt ennek a versenynek.

Az óbecsei Fantast kastélyba a hazai fellépők mellett mintegy harminc budapesti, bajai, szegedi és dunaújvárosi diák is eljött, de Romániából és Horvátországból is érkeztek versenyzők. Mind a diákok, mind a felkészítő tanárok arról számoltak be: remek hangulatú, stresszmentes eseményen vehettek részt ezen a csodaszép helyen, és a rendezvényt inkább kirándulásként, mint versenyként élték meg.

A hagyományteremtő szándékkal megszervezett eseményre ellátogatott Alka Bhatnagar indiai származású zeneművész, az USA nagykövetségének munkatársa is.