2024. október 7., hétfő

Szórványprogram indul a magyar óvodásoknak

Elnökségi ülésén a jövő évi munkaprogramot vitatta meg a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete
Hétfőn kibővített elnökségi ülést tartott Óbecsén a Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete. A találkozón elsősorban a jövő évi munkatervet vitatták meg az óvónők.

– A munkatervünk fő üzenete az volt, hogy elmegyünk az értékeink mellett. Olyan sok értékes kolléganőnk van, akik csodálatos anyagokat dolgoznak fel egy-egy szakterületen belül, ezért úgy gondolom, érdemes lenne megismerni azt az erőforrást, amit ezek az ötletekben és energiában gazdag óvónők képviselnek. Nekik szeretnénk jövőre több megmutatkozási lehetőséget biztosítani – tudtuk meg dr. Szőke Anna elnök asszonytól.

Miután Pancsován megszűnt a Börcsök Erzsébet Módszertani Központ, az egyesület a most induló szórványprogram keretében segíti majd azudvarszállási magyar kolléga munkáját, de a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesületbe is visznek majd olyan tartalmakat, amelyek vonzóak lehetnek az ottani magyar ajkú lakosságnak.

A téli bábkurzusra az egyesület az idén nem kapott magyarországi támogatást, önerőből mégis megtartják a rendezvényt, így nem szakad meg ez a tízéves hagyomány sem.

– Az a célunk, hogy felkészítsük az óvónőket a rögtönzésre és az új bábdarabok feldolgozására. Nagyon fontos, hogy minél több bábelőadást lássanak az óvodások, mert sajnos nem minden szülő tud áldozni arra, hogy a gyermeke bábszínházi élményben részesülhessen az óvoda keretein kívül – mondta el dr. Szőke Anna.

A jövő évi Bábfesztivál házigazdája március 16-án Óbecse lesz, a magyarországi Néphagyományőrző Óvodák Országos Találkozójára április 19-én és 20-án Kishegyesen kerül sor, míg a 18. Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozó május 15-én ugyancsak Kishegyesen lesz.