2024. július 16., kedd

Vita az oktatási mércékről

Magyarkanizsai, zentai és törökkanizsai szaktanárok véleményezték a témaköröket Magyarkanizsán

Kezdetét vette a Szerbiai Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium A humán erőforrás kutatása és támogatása elnevezésű, IPA-pályázaton nyert támogatással folyó projektuma, melynek célja az általános iskolai oktatási rendszer fejlesztése.

A projektum részeként az Oktatási és Nevelési Minőségellenőrző Intézet a regionális pedagógusképző központokra bízta a mércék megvitatásának a megszervezését. Tegnap a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban magyarkanizsai, zentai és törökkanizsai szaktanárok elemezték a témaköröket.

Tóth Olga, a központ munkatársa elmondta, a projektum lényege, hogy újraértékeljék a szaktanárok az érvényben lévő mércéket, mert 2013-ban ezeket újraértékelik, revízió alá veszik.

– Tíz tantárgy szaktanárai tíz csoportban dolgoztak, tantárgyak szerint felosztva, szakaktívák szintjén vitatták meg azokat a kulcsfontosságú dolgokat, amelyek a tantárgyuk szabványosítására vonatkoznak. Mindkét módszert alkalmazták, kérdőíveket töltöttek ki, és leíró módszert is alkalmaztak az elemzésben. Az eredményeket összegezzük, továbbítjuk a minisztériumnak, illetve az intézetnek, amely értékelni fogja – mondta Tóth Olga.