2024. szeptember 3., kedd

Három harmadik díj

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak sikere

A Szabadkai Műszaki Szakfőiskola is részt vett az Óbudai Egyetemen megrendezett Tudományos Diákköri Konferencián, ahol hallgatói eredményesen szerepeltek.

– Hatodszor vettünk részt a TDK-n. Főiskolánkról kilenc hallgató ment, nyolc pályamunkával, és különböző kategóriákban versenyeztek. Sikeresen szerepeltünk, hiszen hárman is harmadik helyezést értek el: Kukli Erika másodéves informatikus, Olajos Krisztián harmadéves gépészhallgató, és Lábadi Henrik harmadéves informatikus hallgató. Nekünk valójában az a legfontosabb, hogy legyenek kimagasló tudású hallgatóink, akik nemzetközi szintű versenyeken vehetnek részt – hangsúlyozta Szedmina Lívia, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola angoltanára .

Némedi Imre, az egyik felkészítőtanár a munkák megírásának és publikálásának fontosságára hívta fel a figyelmet: – A hallgatók talán nem is tudják, hogy mennyire fontos a munkák megírása. A mai tudományos világban ugyanis ez talán a megmutatkozás egyetlen módja. A magyar nemzetnek számos Nobel-díjasa van, akik egész életükben keményen dolgoztak, fontos felfedezéseket tettek, de nem publikáltak. Öregségükben kellett végül megírniuk mindazt, amivel egész életük folyamán foglalkoztak, így nem is csoda, hogy olykor összecsapott lett, és a mai generációk nem becsülik eléggé az életműveiket – mondta Némedi Imre.

Pataki Éva, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója hozzátette, hogy a TDK-n résztvevő hallgatókon kívül az iskola rendkívül büszke azokra is, akik a VMTDK-n szerepeltek: Zubán Ernesztina, Kovács Kornél és Székely Krisztián ugyanis dicséretben részesültek a versenyen.