2024. július 16., kedd
NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

Mintegy 1500 alkotás legjobbjai

Ótos Annabella, Urbán Dorottya és Farkas Krisztián díjat nyert a Magyar szemmel című fotópályázaton

Idén a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága harmadik alkalommal hirdette meg a Magyar szemmel című fotópályázatot. A pályázók fotóit három témában – család, helyi közösségek és nemzet – várták a Kárpát-medencéből és a diaszpórából egyaránt. A zsűrinek mintegy 1500 alkotás közül kellett kiválasztani a legjobbakat.

A család témakörében az újvidéki Ótos Annabella fotója nyert. Az általa beküldött képen a gyermek születése utáni pillanat látható. A nemzet kategóriájának a 2. helyezettje a szabadkai Urbán Dorottya, a fotópályázat közönségszavazásának a 3. helyezettje pedig a horgosi Farkas Krisztián lett.

A zsűri tagjai voltak: Majoros Árpád Csaba fotóriporter, Mohos Zsófia fotográfus, Kinda Botond AFIAP fotóművész, a Magyar Szemmel fotópályázat korábbi díjazottja, Csibi Krisztina etnográfus, a Magyarság Háza igazgatója és a Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársai.

Az első helyezett 300.000, a második 200.000, a harmadik helyezett pedig 100.000 forintot kap.

A szervezők által a közönségszavazásra kiválasztott 50 alkotás szerzői között is vannak vajdaságiak: Szűcs Balassa Teodóra (Felsőhegy), Szerda Zsófia (Óbecse), Oláh Hajnalka (Csantavér), Majoros Zsuzsanna (Temerin), Guzsvány Réka (Kupuszina), Jankovity Berkó Ivon (Bácskossuthfalva), Mina Delić (Zenta).

A szabadkai Urbán Dorottya fotója (Külhoni Magyarok Facebook oldala)

A szabadkai Urbán Dorottya fotója (Külhoni Magyarok Facebook oldala)

Az újvidéki Ótos Annabella fotója (Külhoni Magyarok Facebook oldala)

Az újvidéki Ótos Annabella fotója (Külhoni Magyarok Facebook oldala)

Nyitókép: A horgosi Farkas Krisztián fotója (Külhoni Magyarok Facebook)