2024. július 16., kedd

Kapcsolódások

Magyarkanizsán december 3-áig látható a Streamlet Art Association Egyesület tagjainak kiállítása

A Magyarkanizsán sétáló azt láthatja, hogy a város központjában lévő egyik helyiség kirakatában időről időre kortárs művészeti alkotások jelennek meg. Lassan meg is szoktuk és várjuk, hogy mi lesz az újabb látnivaló. Egy kis szeglet, ami a művészetpártolók, -szeretők kedvenc megállóhelye lehet, de az arra járót is mindenképp megállásra készteti. Most az év lezárásaként tartottak a helyi Dobó Tihamér Képtárban egy performance-ot a Streamlet Art Association Egyesület tagjainak munkáit bemutató kiállítás megnyitójaként. Ugyanakkor a művészek alkotásai a falon szintén hozzátettek a mozgásművészeti élményhez, amelyet Varga Heni táncművész és a köré alakult csapat nyújtott, s amelyet a zene segített még inkább elmélyíteni a nézőben. Kiegészítette azt és közben a gondolatok szárnyalhattak, csaponghattak, elgondolkodtathattak, elcsendesíthettek vagy épp sírásra is késztethettek. Mély lelki utazásra adott lehetőséget.

A Kapcsolódások kiállítást Muhi Zsuzsanna képtárvezető vezette fel, majd Saghmeister Laura festőművész nyitotta meg, hangsúlyozva a fiatalok jelenlétének fontosságát és Magyarkanizsa szerencsés helyzetét is.

Magáról az egyesületről és a kiállításról Szalma Zsóka mesélt, akinek alkotásai szintén a Képtár falán függnek:

Performance-szal nyitották meg a kiállítást (Fotó: Jenei Klementina)

Performance-szal nyitották meg a kiállítást (Fotó: Jenei Klementina)

– A Streamlet 2017-ben alakult, én pedig egy évvel később csatlakoztam a Tomin Kiss Anikó által vezetett egyesülethez, amihez egyre többen és többen csatlakoztak, kapcsolódtak. A kiállításra több kis méretű munkát hoztam, mely nagyon jó kapcsolódó pont a többi alkotással. Jelenlegi kiállítók tizenketten vannak, mint képzőművészek – magyarázta Szalma Zsóka.

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban a Streamlet tagjainak képzőművészeti munkái megtekintők december 3-áig, amikor is ismét egy performance-ot mutatnak be a záró esten és az azt megelőző napon is.