2024. augusztus 1., csütörtök

Online mozi új filmekkel

Az Oscar-jelölésért versengő alkotásokkal Moj Off platform

A Moj Off online filmes platform ismét új tartalmakkal gazdagodott. Olyan idegen nyelvű alkotások is felkerültek az internetes mozi kínálatába, amelyek az idei Oscar-jelölésért szállnak versenybe. Ezek között van a japán True Mothers (Asa ga Kuru), a svájci My little sister (Schwesterlein), valamint Az apa (Bashtata) című bolgár–görög film is szerepel.

A True Mother egy házaspár történetét mutatja be, akik az örökbefogadott gyermekük megtartásáért harcolnak. Miután megjelenik az életükben egy fiatal nő, aki azt állítja, hogy ő a gyermek biológiai anyja, a család élete fenekestül felfordul. A japán produkciót Naomi Kavese rendezte.

Az apa egy bolgár–görög koprodukció, amely egy édesapa és fia egymásra találását mutatja be. Miután a feleség, vagyis az édesanya halála után egymásra vannak utalva, rendezniük kell a kapcsolatukat. Az alkotást Kristina Grozeva és Petar Valachanov rendezték.

A My little sister egy olyan drámaírónő életébe enged betekintést, aki valaha sikeres volt, de többé nem alkot. Miközben Svájcban él, a szíve Berlinben van, ahol ikertestvére híres színész. Amikor a férfit leukémiával diagnosztizálják, a kapcsolatuk szorosabbá válik. A filmet Stéphanie Chuat és Véronique Reymond rendezők jegyzik.

A szingapúri Wet Season című film főszereplője egy mandarin nyelvet oktató tanárnő, aki megpróbál mesterséges megtermékenyítés segítségével áldott állapotba kerülni, és gondját viseli a beteg anyósának. Eközben a nyelvtanárnő egyre intimebb viszonyba kerül az egyik tanítványával… A filmet Anthony Chen rendezte.

Az And Tomorrow the Entire World (Und morgen die ganze Welt) című film arra keresi a választ, hogy meddig képes elmenni valaki a politikai irányultsága érdekében. A német produkció Julia von Heinz rendezésében jött létre.

A Never Gonna Snow Again (Sniegu juz nigdy nie bedzie) című lengyel film egy keletről érkező masszőrről szól, aki belép egy elszigetelt közösség gazdag lakóinak életébe. Annak ellenére, hogy a kliensei bővelkednek anyagi javakban, óriási ürességet és szomorúságot éreznek. A titokzatos jövevény kezei alatt meggyógyulnak, és egyre jobbá válik az életük. A film Małgorzata Szumowska és Michał Englert közös munkája.

Az orosz Dear Comrades! (Дорогие товарищи!, Dragi drugovi!) című filmet nemrég mutatták be a 14. Kustendorf Nemzetközi Filmfesztiválon. A történet főszereplője egy második világháborús veterán és kommunista, Ljudmila. Megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a helyi gyárban szervezett sztrájkban a lánya is részt vesz. Ahogy az események egyre inkább durvulni kezdenek, Ljudmila kétségbeesetten keresni kezdi a lányát a kijárási tilalom idején… Az alkotást Andrej Koncsalovszkij rendezte.

A grúziai Beginning (Dasatskisi) középpontjában a Jehova Tanúinak közössége áll, akik Grúzia belsejében élnek. Amikor egy szélsőséges csoport megtámadja őket, vezetőjük felesége, Jana családi élete teljesen szétesik. Nyugtalansága és elégedettlensége csak fokozódik, miközben azért küzd, hogy ismét értelmet találjon az életének. A filmet Déa Kulumbegashvili rendezte.

Az Apples (Mila, Almák) című filmben egy amnéziát okozó világjárvány közepén Aris egy olyan gyógyulási programban vesz részt, amelynek célja, hogy segítsen az iratok nélküli betegeknek az új identitásuk kialakításában. A görög–lengyel–szlovén koprodukciót Christos Nikou rendező jegyzi.

A filmek a https://mojoff.net honlapon érhetők el. A megtekintésük fizetős.