2024. augusztus 6., kedd

Hollywoodi filmcsillag Szarajevóban

Meg Ryan Szarajevó szíve díjat kap

A filmművészetben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Meg Ryan színésznő veheti át a Szarajevó szíve elismerést a 30. Szarajevói Filmfesztiválom, amelyet augusztus 16-a és 23-a között rendeznek meg.

Meg Ryan színésznő (Fotó:David Shankbone/wikipedia.org)

Meg Ryan színésznő (Fotó:David Shankbone/wikipedia.org)

A hollywoodi sztár, aki sokoldalúságáról és természetes bájáról ismert, a fesztiválon egy külön vetítésen mutatja be az 1998-as A szerelem hálójáb@n című sikeres romantikus vígjátékát. A híres színésznő ugyanazon a helyen köszönti majd a közönséget, ahol ez a film 25 évvel ezelőtt, az 1999-es 5. Szarajevói Filmfesztiválon is vetítésre került. Meg Ryan emellett mesterkurzust is tart, amelyet Danis Tanović, az Oscar-díjas Senki földje című film rendezője fog moderálni. A mesterkurzus különleges lehetőséget kínál Meg Ryan karrierjének kulcsfontosságú aspektusainak megismerésére, valamint új filmje, a What Happens Later (Mi történik később) megismerésére, amelyet szintén vetíteni fognak a fesztiválon.

 – Meg Ryan első pillantásra meghódította a szívünket! Nemcsak felejthetetlen szerepeivel varázsolt el minket, hanem rendezőként és forgatókönyvíróként is bizonyította tehetségét. Megtiszteltetés számunkra, hogy átadhatjuk neki a Szarajevó Szíve díjat – mondta Jovan Marjanović, a Szarajevói Filmfesztivál igazgatója.