2024. július 17., szerda

Nyolcadszori kalandozás

A Szabadkai Városi Könyvtár az idén is megszervezi a Kalandozás Könyvországban nevű olvasásnépszerűsítő nyereményjátékát

Az idén is nagy halom ajándék, több mint 120 nyeremény – egyebek mellett kerékpár, kirándulás, különböző belépőjegyek, iskolai felszerelések, édességek – várja a Szabadkai Városi Könyvtár Kalandozás Könyvországban nevű kvízjátékában részt vevő általános iskolásokat, akiknek február 1-je és március 30-a között ezúttal négy könyvrészletet kell elolvasniuk a Pinocchióból, A dzsungel könyvéből, a Heidiból és a Ludas Matyiból, és ezzel kapcsolatban március végéig ki kell tölteniük az online kérdőívet, amely a subiblioteka.rs oldalon található. Minden helyesen kitöltött kérdőív részt vesz a sorsolásban, amelyet április 1-jén, a Nemzetközi Gyermekkönyv Napján rendeznek meg a záróműsor keretében.

A szerb, magyar és horvát nyelven zajló, immár évek óta szervezett nyereményjáték célja, hogy a gyermekeket visszavezesse a könyvhöz, az olvasókat pedig a könyvtárhoz. Mint a könyvtárosoktól hallhattuk, az elmúlt hét év során körülbelül 1000 gyermek vett részt a kvízjátékában.

A nyereményjátékban, amelyet immár nyolcadik alkalommal szerveznek meg, szabadkai és környékbeli iskolások vehetnek részt, akik tagjai a Szabadkai Városi Könyvtárnak. Amennyiben valaki nem tagja a könyvtárnak, a verseny ideje alatt most kedvezményesen, 800 dinár helyett csupán 300 dinárért lehet tagja a gyermekosztálynak.