2024. július 16., kedd

Albrecht Dürer és kortársai Újvidéken

= Pénteken este 8 órakor megnyílik a német mester és kortársainak műveiből összeállított kiállítás

A Szerb Matica Képtára ad otthont a tartományi székváros egyik legjelentősebb, 2015-ös képzőművészeti eseményének. Az Albrecht Dürer és kortársai. I. Miksa német-római császár diadalmenete elnevezésű kiállítás kapcsán Tijana Palkovljević Bugarski, a Szerb Matica Képtárának igazgatója, Slaviša Grujić tartományi művelődési és tájékoztatási titkár és Snežana Mišić, a kiállítás kusztosza sajtótájékoztatón mutatta be a pénteken este nyíló kiállítást:

– A kiállítás szervezője a kassai Kelet-szlovákiai Múzeum. A rangos kiállításon a Dürer mellett lbrecht Altdorfer, Hans Springinklee, Hans Burgkmair, Hans Schäfelein, Leonhard Beck, Erhard Schön, Marcantonio Raimondi és mások 138 grafikai alkotása lesz látható. Az általános és középiskolások számára külön programokat szervezünk. Péntekenként és szombatonként este 6 órakor a látogatók szakértők tárlatvezetésével élvezhetik a kiállítás anyagát – mondta Tijana Palkovljević Bugarski.

Slaviša Grujić művelődési és tájékoztatási titkár elmondta, hogy a tartományi titkárság jelentős mértékben támogatta a kiállítás megszervezését.
– Minden évben van néhány jelentősebb kulturális esemény Vajdaságban, ez a mostani kiállítás egy ilyen. Újvidéket megelőzően Belgrádban szerepelt a kiállítás anyaga, és nagyon fontos, hogy a vajdasági polgárok is megtekinthessék – nyilatkozta Grujić.
A kiállítás november 13-ától 2016. január 9-éig, keddtől szombatig, 10-től 20-óráig tekinthető meg, a belépőjegy ára 100 dinár.