2024. szeptember 1., vasárnap

A humanitás és a művészet találkozása

(Molnár Edvárd felvétele)

(Molnár Edvárd felvétele)

Az Artporta szabadkai képzőművészeti szalon városi galériája és a Vöröskereszt szabadkai szervezete által létrehozott tárlat megnyitója zajlott szerdán este, a szabadkai városháza előcsarnokában. A Szabadkai Kikelet Művésztelep 3 éve című kiállításon, a Kerekes Sándor által vezetett művésztelepen készült alkotások kerültek bemutatásra. Az egybegyűlteket Molnár Csikós Virág köszöntötte az Artporta nevében, a művészteleppel való együttműködésről pedig dr. Siniša Trajković, a Vöröskereszt szabadkai szervezetének titkára szólt:

– A humanitás és a művészet találkozásáról beszélhetünk, hiszen a művészek által adományozott képeket eladásra szánjuk, a bevételt pedig a szervezet működésére fordítjuk. Célunk, hogy Szabadka ne csak a szecesszió, a művészetek és a sport városa legyen, hanem a humanitásé is – emelte ki dr. Siniša Trajković.

A továbbiakban Kerekes Sándor mutatta be a művésztelep munkáját, amelyen ezúttal is több ország ismert képzőművészei vettek részt:

– Harmadik éve találkozunk, és legalább százötven alkotást adományoztunk a Vöröskeresztnek. Mi festők így tudunk segíteni – mondta Kerekes Sándor, és arra buzdította a jó szándékú embereket, hogy mindenki úgy segítsen, ahogy tud.